Přeskočit na obsah

Tvůj nový oblíbený recept pro horkovzdušnou fritézu: bifteky jako v řecké restauraci

Trochu Řecka z tvé horkovzdušné fritézy: ukážeme ti, jak za 25 minut připravit dokonalé bifteky.

Chcete uspořádat řecký večer, ale nechcete dlouho stát u sporáku? Pak je fritéza s horkým vzduchem vaším nejlepším přítelem! V ní můžete snadno připravit chutné kotlety plněné fetou. Jste připraveni na bifteky z fritézy s horkým vzduchem? Pak tady máte jednoduchý recept!

Hotovo za 25 minut: biftek z fritézy s horkým vzduchem

Vaše oblíbená řecká restaurace se stala příliš drahou, ale přesto chcete ochutnat jídla středomořské kuchyně? Žádný problém, večeři jako v řecké taverně si můžete snadno připravit i doma. Syté bifteky, hranolky, salát jako příloha a k tomu tzatziki – a řecký večer může začít.

Tvůj nový oblíbený recept pro horkovzdušnou fritézu: bifteky jako v řecké restauraci
bifteky

Hranolky a bifteky připravte ve fritéze s horkým vzduchem. Je pravda, že kotlety s náplní z fety budete muset připravit a tvarovat sami. Ale to je zábava.

K tomu očistěte česnek a cibuli, nakrájejte je na malé kostičky, nasekejte čerstvou petrželku a nastrouhejte kůru z bio citronu. Smíchejte tyto ingredience s mletým hovězím masem, vejcem, strouhankou a dalšími bylinkami ve velké míse a dobře promíchejte. Poté z nich vytvarujte podlouhlé bifteky, do kterých vtlačte kostky fety.

Zatímco tvarujete bifteky, které mohou konkurovat vaší oblíbené řecké restauraci, můžete již předehřát fritézu na 180 °C. Než bifteky definitivně vložíte do fritézy, potřete je malým množstvím olivového oleje a rozložte je v zařízení. Tam se bifteky připravují 12–15 minut. Mezitím zkontrolujte, jak se tyto malé pochoutky smaží, a v případě potřeby je otočte, aby se nic nepřipálilo.

Bifteky z fritézy s horkým vzduchem

Doba přípravy 25 minut

Celková doba 25 minut

Porce 2

Kuchyňské náčiní

  • 1 fritéza s horkým vzduchem

Ingredience

  • 1 stroužek česneku
  • 1 malá cibule
  • 2 lžíce petrželky
  • 1 bio citron, kůra
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1 vejce
  • 1 čajová lžička soli
  • 1 čajová lžička kmínu
  • 1 čajová lžička oregana
  • 2 lžíce strouhanky
  • 1 čajová lžička pepře
  • 100 g sýra feta
  • Olivový olej na potření bifteky
Tvůj nový oblíbený recept pro horkovzdušnou fritézu: bifteky jako v řecké restauraci
bifteky

Příprava

  • Nejprve očistěte a nasekejte stroužek česneku, očistěte a nakrájejte cibuli na jemné kostičky, nasekejte petržel a nastrouhejte kůru z bio citronu.
  • Vložte mleté hovězí maso do mísy a přidejte nasekaný česnek, cibuli, vejce, nasekanou petrželku, citronovou kůru, sůl, kmín, oregano, strouhanku a pepř. Vše dobře promíchejte, až vznikne homogenní hmota.
  • Fetu nakrájejte na malé kostičky.
  • Vezměte trochu mletého masa do ruky, zploštěte ho a do středu položte kousek fety. Opatrně složte mleté maso a vytvarujte podlouhlé biftek, aby byl sýr dobře uzavřen. Totéž opakujte se zbývajícím mletým masem.
  • Poté biftek lehce potřete olivovým olejem.
  • Fritézu předehřejte na 180 °C a bifteky položte do košíku v jedné vrstvě.
  • Smažte je 12–15 minut a jednou je otočte.
  • V závislosti na velikosti biftek a vaší fritéze se doba smažení může mírně lišit, proto ji během smažení kontrolujte.
  • Bifteky budou hotové, když budou dobře propečené a sýr uvnitř se roztaví.