Přeskočit na obsah

Efektní salát z fialového zelí: podzimní pochoutka s jablky a vlašskými ořechy

Efektní salát z fialového zelí, zdobený jablkem s skořicí a vlašskými ořechy. Ideální volba pro podzimní večery!

Fialové zelí je nejen efektní, ale také mimořádně zdravé. Antioxidanty bohaté na vlákninu pomáhají trávení, snižují záněty a obsahují další vitamíny.

Hodí se syrový, do salátu, saváje z, sváteční krémová polévka jako, ale také dušený nebo pečený, s čímkoli ho kombinujete. Pokud z něj připravíme salát, směle ho kombinujte s jablky a vlašskými ořechy. Podle tohoto receptu karamelizujeme jablka s skořicí a lžící posypeme zelím.

Efektní salát z fialového zelí: podzimní pochoutka s jablky a vlašskými ořechy
Salát z fialového zelí

Salát z fialového zelí s jablky a vlašskými ořechy

Ingredience -+ osoba

Salát:

  • 1 malý hlávkový fialové zelí
  • podle chuti čerstvá petržel
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • sůl podle chuti
  • pepř podle chuti
  • 10 g vlašských ořechů

Jablko s skořicí:

  • 3 jablka
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 lžička olivového oleje
  • Doba přípravy: 5 minut
  • Doba přípravy: 15 minut

Příprava:

Fialové zelí nakrájejte na libovolné kousky, nejlépe na menší kousky. Pokapejte olivovým olejem a citronovou šťávou, osolte a opepřete podle chuti a odložte stranou.

Jablko oloupejte a nakrájejte na kostičky. Pokapejte citronovou šťávou.

Rozpalte olej, posypte cukrem, přidejte jablka a promíchejte. Cukr začne jablka karamelizovat a uvolní se šťáva. Poté, pokud vám ještě zbývá roppano, posypte skořicí.

Ořechy nasekejte nožem.

Podávejte na talíři s nakládaným fialovým zelím, poté lžící nasypte teplá jablka se skořicí a posypte muškátovým oříškem a petrželkou.

Efektní salát z fialového zelí: podzimní pochoutka s jablky a vlašskými ořechy
Salát z fialového zelí