Vepřové maso marinované v medu a hořčici je opravdovou pochoutkou, pokud použijete hořčici s celými semínky.
Vepřové maso je ideální pro grilování. Tučnější, šťavnaté maso je nejlepší marinovat alespoň den před přípravou. Pokud ho připravíte s medovo-hořčičnou příchutí, všichni si budou olizovat prsty.

Medovo-hořčičná pečená vepřová kýta
Ingredience pro 4 osoby
- 750 g vepřové kýty
- 5 lžic oleje
- 4 lžíce medu
- 3 lžíce hladké hořčice
- 2 lžíce hořčice s kousky
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- Doba přípravy: 10 minut
- Doba vaření: 15 minut
- Doba odležení: 12–24 hodin

Příprava
Vepřové maso nakrájejte na plátky a naklepejte na tloušťku asi půl centimetru. Smíchejte olej s medem, oběma druhy hořčice, nasekaným česnekem a pepřem. Do marinády nepřidávejte sůl, protože maso by ztvrdlo: sůl přidejte až těsně před pečením. Plátky hovězího masa vložte do marinády a nechte je v uzavřené nádobě alespoň přes noc, ale můžete i celý den.
Po marinování opatrně osolte obě strany plátků a pečte je na horkém grilu po dobu pěti minut z každé strany.