Zeleninová příloha může být vynikající: mrkev pečená v medu je opravdu dobrá jako doplněk k masu.

Mrkev pečená v medu
Ingredience pro 4 osoby
- 50 g mrkve
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce medu
- 1 špetka soli
- 1 špetka mletých semen koriandru
- 1 špetka mletého kmínu
- 1 špetka pepře
- Doba přípravy: 20 minut
- Doba vaření: 15 minut

Příprava
Očistěte mrkev. Malé kousky nechte celé, velké rozkrojte na poloviny nebo na čtvrtiny. Rozložte je na plech vyložený pečícím papírem. Smíchejte med s olivovým olejem, solí, pepřem, lístky koriandru a kmínem. Mrkev promíchejte, aby byla dobře pokryta celou směsí. Pečte v troubě při 200 stupních 20-25 minut.