Polévka s těstovinami je typické hongkongské jídlo, které se často podává k snídani ve slavných hongkongských bistrech, kde se servírují jedinečná místní jídla západní kuchyně. Tato sytná polévka se snadno a rychle připravuje a lze ji udělat více či méně hustou v závislosti na tom, co máte po ruce. Můžete vynechat vejce, přidat jinou zeleninu, například mrkev a kukuřici, nahradit šunku smaženým mletým masem a dokonce přidat trochu kondenzovaného mléka nebo kuřecího vývaru pro zahuštění.

Ingredience
- Sůl
- Těstoviny ve tvaru rohů, 280 g
- 1 l 45 ml kuřecího vývaru
- 1 čajová lžička kuřecího vývaru v prášku
- 1/8 čajové lžičky mletého bílého pepře, podle potřeby přidejte více
- 150 g mraženého hrášku
- 1/2 čajové lžičky smaženého sezamového oleje
- 1 polévková lžíce rostlinného oleje
- 4 velká vejce
- 113 g šunky nakrájené na tenké plátky

Postup
- Přiveďte k varu velký hrnec osolené vody. Vařte těstoviny do úplné měkkosti, asi o 3 minuty déle, než je uvedeno na obalu. Sceďte vodu a odložte stranou.
- Mezitím smíchejte kuřecí vývar, vývarový kostku, bílý pepř a 1 čajovou lžičku soli v hrnci střední velikosti a přiveďte k varu na silném ohni. Snižte teplotu na minimum, přidejte hrášek a sezamové olej. Dusíme, dokud se hrášek neprohřeje, 2–3 minuty. Ochutnejte a podle potřeby přidejte sůl a bílý pepř. Přidejte uvařené těstoviny.
- Rozehřejte rostlinný olej ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem na středním ohni. Rozklepněte vejce v určité vzdálenosti od sebe. Vařte 3–4 minuty, dokud se bílky neztuhnou a žloutky zůstanou tekuté. Posypte vejce malým množstvím soli.
- Rozdělte polévku do 4 talířů. Nahoru dejte trochu šunky a smažené vejce.
Poznámka kuchaře
Pokud nebudete podávat celou polévku najednou, nepřidávejte hotové těstoviny do vývaru. Do talíře (talířů) dejte pouze těstoviny, které budete používat, a zalijte je horkou polévkou. Zbývající těstoviny skladujte odděleně od polévky.