Přeskočit na obsah

Plátky cukety s česnekem

Plátky cukety s česnekem, pečené na pánvi: nízkokalorická a velmi chutná příloha

Plátky cukety s česnekem
Plátky cukety s česnekem

Cuketa na pánvi s česnekem

Ingredience pro 2 osoby

  • 3 stroužky česneku
  • 1 střední cuketa
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžička červeného pepře
  • 1 čajová lžička soli
  • čerstvě mletý pepř
  • olej na smažení
  • Doba přípravy: 10 minut
  • Doba vaření: 5 minut
Plátky cukety s česnekem
Plátky cukety s česnekem

Příprava

Cuketu nakrájejte na plátky, vložte do misky a promíchejte se škrobem. Na pánvi rozehřejte trochu oleje, vložte plátky a osmažte je. Pravidelně promíchejte. Když začnou hnědnout, posypte je nasekaným česnekem, červeným pepřem, solí a čerstvě mletým pepřem. Smažte ještě několik minut, dokud nezískají krásnou barvu. Podávejte ihned.Máte dobrý recept a chcete se o něj podělit se světem?Je schovaný v kuchařce vaší babičky, připravovali jste ho milionkrát pro zvláštní příležitosti, zachraňuje vás v všedních dnech nebo je prostě vaším oblíbeným jídlem?Pošlete nám ho a staňte se autorem rubriky Sóbors Recepty čtenářů!Váš recept nemusí zůstat v šuplíku!