Bramborová kaše je příloha, která se nejčastěji objevuje na talíři vedle hlavního jídla vydatného oběda. Ať už se jedná o karbanátky, smažené maso nebo jakékoli pečené maso, bude se k nim určitě dobře hodit, pokud je správně připravené. Samozřejmě, každý přísahá na svůj vlastní recept, ale pokud opravdu chcete připravit dokonalé bramborové pyré, vyzkoušejte následující recept.
Většina lidí se domnívá, že tajemství dokonalého bramborového pyré spočívá ve správném výběru brambor. Kromě toho mnozí věří, že kromě odrůdy brambor je tajemstvím také technika pyré a poměr oleje a smetany/smetany. Bramborová kaše se nejlépe konzumuje čerstvá, ale samozřejmě v každé rodině zůstává i na druhý den a při opětovném ohřátí se mění nejen její chuť, ale i konzistence. Stává se tvrdší, hutnější a moučnatější. To se ale dá snadno napravit přidáním další ingredience.

Ohřev bramborové kaše, aby zůstala chutná i druhý den
Justin Chapple, expert kulinářského institutu, navrhl novou ingredienci, která by měla zlepšit konzistenci přílohy. Podle odborníka majonéza dělá bramborovou kaši ještě hladší a po ohřátí bude její konzistence mnohem lepší, než kdybychom ji připravili pouze s máslem. Máslo totiž v ledničce rychle tuhne, což mění konzistenci kaše, která se stává mnohem tvrdší a hutnější.
Pokud chcete, aby bramborová kaše byla obzvláště hladká a zůstala měkká a hedvábná i po vyjmutí z ledničky, je třeba ji připravovat s majonézou. Tím se nejen zbavíte podivné konzistence po opětovném ohřátí, ale také zabráníte vysychání přílohy. Je však třeba mít na paměti, že pro dosažení ideální chuti a konzistence s majonézou je třeba experimentovat, protože pro každý druh brambor je zapotřebí jiné množství.

Tato přísada udělá bramborovou kaši ještě chutnější
Když dosáhnete ideální konzistence, zbývá už jen vybrat vhodnou chuť. Sůl, a to hodně soli, samozřejmě nesmí v bramborové kaši chybět, protože bez ní bude příloha bez chuti, ale to, co ji opravdu oživí a udělá nenápadně výjimečnou, je muškátový oříšek.
Toto koření se silnou vůní se skvěle hodí k mléčným a máslovým výrobkům, proto se přidává do bešamelu, a protože do pyré je také třeba přidat nějaký mléčný výrobek, hodí se sem také. Jeho chuť nebude dominantní, stačí přidat do bramborového pyré špetku nebo jednu kávovou lžičku (v závislosti na množství) a získáme vynikající přílohu.