Září je měsícem, kdy jsou spižírny plné potravin, které jsou zajímavé jak z nutričního, tak z kulinářského hlediska. S jejich pomocí vám nabízíme 10 jednoduchých a zdravých sezónních receptů.
Září je měsícem nádherného přechodu, protože léto se loučí a nastává podzim. To znamená, že před námi je impozantní spíž, ve které najdeme různé čerstvé produkty, ideální pro přípravu nejchutnějších pokrmů v tomto ročním období. Máme na mysli ovoce, zeleninu a především ryby. Můžeme je kombinovat s masem a drůbeží, které máme k dispozici kdykoli. Spojili jsme je, abychom vám nabídli 10 zdravých a snadno připravitelných sezónních jídel.

V září jsou na prvním místě zelenina, jako je salát, zelí, pórek nebo mrkev a další.
Mohlo by se vám líbit10 lehkých a zdravých receptů, které vám pomohou zbavit se špatných návyků po dovolené
Vždy sázíme na sezónní produkty, které jsou v nejlepší formě a za nejlepší cenu. A v září máme velký výběr. Z ovoce jsou na prvním místě hrozny, fíky, jablka, hrušky nebo kdoule a ze zeleniny a bylinek pak pórek, zelí, salát, špenát nebo okurka. A pokud jde o ryby a mořské plody, nejvhodnější jsou cejn, sardinka, tuňák, sépie nebo sardinka. Jsou na vrcholu zralosti a poskytují nám nejlepší živiny, vynikající chuť a nesrovnatelnou čerstvost.

Z nich připravíme 10 chutných a zdravých receptů. Nastal čas vytěžit maximum z této zářijové spižírny, která se nachází na půli cesty mezi koncem léta a začátkem podzimu. Vesmír možností chutí, barev a zdraví prospěšných vlastností.
- Salát ze špenátu, avokáda, okurek a vajec
- Dýňový krém, domácí a tradiční recept
- Pečený pórek
- Smažená mrkev s agávovým sirupem, tahini a jogurtem
- Firmní treska s jablky
- Pečená dorada se dvěma chilli papričkami
- Grilované salátové růžičky s caesar dresinkem
- Sépie v rajčatové omáčce
- Zelné rolky s králičí náplní
- Pečená kuřecí prsa se zeleninou