Přeskočit na obsah

Sladkokyselý pečený ananas: opravdová tropická pochoutka

Kombinace sladkých, kyselých a pikantních chutí v exotickém pokrmu připraveném na grilu. Pečený ananas vás okamžitě přenese do tropů!

Smažení ananasu je opravdu dobrá volba: skvěle se hodí jako sladká příloha k masu, oživí domácí hamburger, a může také sloužit jako samostatné vegetariánské jídlo. Kromě toho nemusíte připravovat dezert, protože v kombinaci s vanilkovou zmrzlinou a praženými kokosovými vločkami je to ideální sladkost!

Kyselá a sladká chuť ovoce se ideálně hodí k slaným, kořeněným nebo pikantním chutím. Hodí se k němu zázvor a chilli, a sůl ještě více podtrhuje jeho sladkou chuť.

Sladkokyselý pečený ananas: opravdová tropická pochoutka
pečený ananas

Sladkokyselý smažený ananas

Ingredience – na jednu porci

  • 1 kus zralého ananasu
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • šťáva z poloviny limetky
  • 1 lžička strouhaného zázvoru
  • půl lžičky chilli vloček
  • 1 špetka soli
  • 1 lžíce oleje
  • Doba přípravy: 6 minut
  • Doba vaření: 15 minut
  • Doba odležení: 15 minut
Sladkokyselý pečený ananas: opravdová tropická pochoutka
pečený ananas

Příprava

Nejprve připravíme marinádu: v misce smícháme třtinový cukr, vymačkanou limetkovou šťávu, nastrouhaný zázvor, chilli vločky, sůl a olej.

Ananas oloupeme a nakrájíme na plátky o tloušťce 1–1,5 cm.

Plátky ananasu potřete marinádou z obou stran. Nechte 10–15 minut odležet.

Mezitím předehřejte gril nebo grilovací pánev.

Plátky ananasu opékejte 2–3 minuty z každé strany.

Podávejte teplé, ozdobené čerstvými lístky máty.