Tento výživu prozrazuje trik, díky kterému salátové listy zůstanou čerstvé a vypadají dobře po dlouhou dobu v ledničce
Salát je jednou z hlavních složek středomořské stravy a jednou z nejčastěji používaných zelenin v místní kuchyni. Navzdory své univerzálnosti má však jednu vlastnost, kvůli které je velmi obtížné jej uchovat: rychle měkne a hnědne.
Pokud chcete déle využívat listy salátu a uchovat je v dobrém stavu v ledničce, stačí vzít v úvahu tento trik, jak je uchovat.

Trik proti vlhkosti
Listy salátu změkčí během několika dní, jakmile je připravíte a uložíte do lednice. Nakrájené a zabalené produkty snadněji reziví nebo obvykle ztrácejí více čerstvosti a začínají zanechávat hnědé skvrny a nepříjemný zápach.
Z tohoto důvodu se dietolog dělí o trik, díky kterému se salát-hlávkový salát v ledničce uchovává mnohem déle.
Expert vysvětluje velký problém salátu: vlhkost. Jakmile se otevře, „nasákne vlhkost a za několik dní bude měkký a nevzhledný“.
Přebytek vlhkosti v sáčcích s listy salátu vytváří prostředí, které přispívá ke zkažení listů, tj. ztrácejí konzistenci, začínají se slepovat a oxidovat mnohem rychleji.

Řešením je, že před tím položíte list papíru, jak vysvětluje odborník na výživu: „Trik spočívá v tom, že před uzavřením sáčku vložíte dovnitř papírové kuchyňské utěrky a uchováte je.“
Hlavní funkcí je vytvořit houbu, která absorbuje páru a vlhkost, které se hromadí uvnitř sáčku s listy salátu. Tímto způsobem můžete listy salátu uchovat mnohem lépe.