Když pořádáte večírek s přáteli a začnou se hromadit zátky od lahví vína, mnozí mají tendenci je hned vyhodit. Pokud je však uchováte v oleji, který jste již několikrát použili k smažení, a necháte je usadit, stanou se ideálním palivem pro rozdělání ohně nebo dokonce zapálení grilu.

Jednoduchý trik
Tento geniální nápad před několika měsíci sdílela Marta, influencerka, která revolučním způsobem změnila přístup k recyklaci odpadu. Na svém profilu ukazuje svým sledovatelům tento jednoduchý trik, jak z korků od lahví vína nebo šampaňského vyrobit skutečné přírodní zapalovače.
Používání zápalek pro krb nebo gril je velmi rozšířené mezi všemi, kteří již mají zkušenosti s rozděláváním ohně, ale existuje způsob, jak je učinit ještě účinnějšími.
Nejprve je třeba tyto zátky nasbírat a poté je vložit do nádoby s použitým olejem na smažení, který se obvykle bez rozmýšlení vyhodí. Jakmile se dobře nasáknou a necháte je několik hodin odležet, budete mít palivo, které můžete použít kdykoli.
S kreativním přístupem může většina „odpadu“ získat druhý život, a čím méně používáte chemických produktů, jako je zapalovací kapalina, tím lépe.

Další způsoby využití zátek
Na sociálních sítích se objevují nejen takové triky, jako je tento, ale zátky lze také použít k výrobě řemesel, dekorací nebo, jak ukázaly některé společnosti, v módním průmyslu.
Nejde jen o to, aby se produkty nevyhazovaly, ale také o to, aby se přemýšlelo o tom, co s nimi lze udělat, až splní svůj hlavní účel.