Mnoho lidí miluje pravou, tradiční bramborovou pastu, a to z dobrého důvodu. Můžeme však toto jídlo ještě vylepšit přidáním jedné ingredience, která vám zajistí ještě bohatší chuť! Mnozí možná ani netuší, jak taková malá změna může jídlo vylepšit. Podívejme se na recept!

Bramborové těsto se slaninou
Ingredience:
- 2 velké cibule
- 100 ml oleje
- 1,5 čajové lžičky červeného pepře
- 1 kg brambor
- sůl, pepř podle chuti
- 500 g těsta
- 100 g uzeného slaniny
Příprava:
Nejprve nakrájíme slaninu na malé kostičky, pak ji dáme do hrnce na sporák a osmažíme na mírném ohni. Jakmile uvidíme, že se tuk vyškvařil, vyjmeme slaninu a odložíme ji do jiné misky, dokud ji nebudeme potřebovat. Na vyškvařeném tuku ze slaniny začneme smažit nakrájenou cibuli a jakmile bude hotová, sundáme ji z ohně.

Poté přidáme brambory, červenou papriku, sůl a pepř podle chuti. Po promíchání zalijeme brambory takovým množstvím vody, aby byly sotva ponořené. Vaříme asi 20-30 minut, dokud brambory nezměknou. Jakmile jsou hotové, smícháme je s těstovinami uvařenými ve slané vodě a slaninou a můžeme podávat! My ho máme rádi s nakládanou zeleninou a chlebem!
Dobrou chuť!