Přeskočit na obsah

Dvě ingredience, které by neměly být součástí domácího rajčatového omáčky.

Máme velmi rádi omáčky a rajčatová omáčka, známá také jako salsa, je jednou z nejoblíbenějších. Přidává se do různých receptů. Podle jedné kuchařky, známé na sociálních sítích, je dokonce jednou z hlavních ingrediencí pro přípravu pravé domácí pizzy. Její příprava je velmi jednoduchá, ale pro dosažení dokonalého výsledku je třeba vzít v úvahu několik kritérií, od kontroly její kyselosti až po správný výběr ingrediencí.

Dvě ingredience, které by neměly být součástí domácího rajčatového omáčky.
Rajčatová omáčka

Pokud jde o poslední aspekt, existuje spor ohledně používání určitých ingrediencí, proti kterým se staví někteří šéfkuchaři. Tomatová omáčka obvykle obsahuje bazalku, rajčata, olej a česnek. Několik kuchařů však vysvětlilo, co je třeba přidat a co ne, aby se nezkazila její charakteristická chuť. Zapište si jejich rady.

Jaké ingredience by neměly být součástí rajčatové omáčky

Při přípravě rajčatové omáčky doma byste se měli vyhnout použití sušeného bazalky. Hlavním důvodem je jeho chuť, která podle nich může být „prášková“. Ideální variantou bude vybrat jeho čerstvou verzi, protože „dodává omáčce marinara její charakteristickou vůni a dochuť“.

Další koření, které nikdy nepřidávejte do rajčatové omáčky. Jedná se o česnekový prášek, velmi rozšířené koření, které se používá v mnoha receptech a může být dokonce klíčem k dosažení jedinečné chuti. Podle odborníka však v rajčatové omáčce nemá místo. Jaká je alternativa? Stejně jako v případě bazalky použijte její čerstvou verzi.

Dvě ingredience, které by neměly být součástí domácího rajčatového omáčky.
Rajčatová omáčka

Sušený bazalka a česnekový prášek nejsou jediné ingredience, které by odborníci na gastronomii vyloučili z přípravy omáčky marinara. Víno, nápoj, který se obvykle používá k posílení chuti pokrmů, jako je dušené maso nebo guláš, je dalším příkladem, protože přidává zbytečnou kyselost, která není vhodná. Rajčatová omáčka by měla být jemná, s nádechem sladkosti, a nikdy by neměla být pikantní, proto by se do receptu neměly přidávat ančovičky. „Jsou vynikající v omáčce puttanesca, ale příliš slané a pikantní pro čistou marinádu“.