K přípravě tohoto receptu budete potřebovat troubu nebo fritézu s horkým vzduchem a chuť použít sezónní zeleninu.
Když přijde čas večeře, často máme chuť na něco chutného a zároveň rychlého. Cuketa nám dává možnost vymyslet recepty, které splňují tyto dvě pro mnohé velmi důležité požadavky. Můžeme například připravit studenou polévku s cibulí, solí a olivovým olejem. Nebo si můžeme vybrat toto jídlo se smaženou šunkou a sýrem, které bude hotové za 5 minut, abychom byli přesní. A co San Jacobos?
Toto jídlo si podmanilo nespočet chuťových receptorů lidí různého věku a vždy bylo záchranou v kteroukoli denní dobu, ať už šlo o večeři nebo oběd.

Výhody cukety
Jedná se o zeleninu, jejíž oficiální sezóna začíná před létem a končí v září, i když je k dispozici prakticky po celý rok. Pokud jde o jeho výživové vlastnosti, je to produkt bohatý na vodu a draslík, takže obsahuje látky, které pomáhají udržovat hydrataci těla a regulovat krevní tlak. Kromě toho obsahuje vlákninu, která je nezbytná při léčbě problémů, jako je zácpa, a přispívá k správnému fungování střev.
Obsahuje také antioxidanty, jako je lutein a zeaxantin, které pomáhají chránit zdraví očí. A jako by toho nebylo dost, obsahuje kyselinu listovou, která je prospěšná pro správný vývoj plodu u těhotných žen a pro tvorbu červených krvinek.
Poté, co jsme vysvětlili některé výhody cukety, je čas přejít k věci a připravit san jakobos. Dobrou chuť!
Ingredience
- Cuketa
- Mozzarella, kozí sýr nebo ementál
- Šunka
- Rozšlehané vejce
- Drcené kukuřičné vločky

Příprava
- Cuketu nakrájíme na tenké plátky.
- Plátky rozkrojíme na polovinu a naplníme sýrem a šunkou.
- San jakobos uzavřeme a obalíme ve rozšlehaném vejci a drcených kukuřičných vločkách.
- Vložte do fritézy nebo do trouby na 30 minut při 190 °C.
Používejte kvalitní suroviny. V případě šunky použijte šunku s 90% obsahem masa; v případě kukuřičných vloček je lepší, aby neobsahovaly cukr; a v případě sýrů – kvalitní sýr by neměl obsahovat více než 4 nebo 5 ingrediencí v seznamu, jako jsou „mléko, sýrová surovina, sůl, mléčné kvasnice a někdy sušené mléko nebo smetana“.