Palačinky jsou chutí dětství, která vždy zlepší náladu. V této verzi je připravíte s přídavkem tvarohu a jablek. Díky tomu budou jemné, nadýchané a bohaté na bílkoviny. Je to skvělý nápad na rychlou snídani, dezert nebo sladkou večeři.
Pokud máte rádi tradiční recepty v moderním provedení, tento nápad na palačinky se vám určitě bude líbit. Připravíte je za pár minut a bez složitých ingrediencí.
Ingredience na tvarohové palačinky
K přípravě nadýchaných palačinek z tvarohu budete potřebovat jen několik surovin, které pravděpodobně máte doma:
- 200 g tvarohu,
- 2 jablka,
- 2 vejce,
- 6 lžic pšeničné mouky,
- 2 lžíce cukru,
- 1 lžičku prášku do pečiva,
- 1 čajová lžička skořice,
- olej na smažení,
- moučkový cukr na posypání.
Z těchto ingrediencí můžete za pár minut připravit hromadu zlatavých, voňavých palačinek.
Palačinky z tvarohu – způsob přípravy
Oloupejte jablka, odstraňte jádřince a nastrouhejte je na hrubém struhadle. Do mísy dejte tvaroh, vejce, cukr a skořici a vše promíchejte do hladka. Přidejte nastrouhaná jablka a znovu promíchejte. Přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a ingredience důkladně promíchejte, dokud těsto nezhoustne. Na pánvi rozehřejte olej a lžící naneste porce těsta. Opečte palačinky z obou stran do zlatova a když budou hotové, osušte je papírovou utěrkou. Podávejte ještě teplé, posypané moučkovým cukrem, protože nejlépe chutnají hned po upečení.