Přeskočit na obsah

Tyto okurky můžete jíst již druhý den. Nemusíte je pasterizovat a čekat, až se naloží.

Nejtěžší na přípravě nakládaných okurek je počkat, až nakvasí. Ukazuje se, že z těchto zeleniny lze připravit i jiné konzervy – budou připravené ke konzumaci již druhý den. Navíc je nemusíte pasterizovat – snadno se skladují několik týdnů.FotoNakládané okurky s chilli není třeba pasterizovat.

Vaše rodina se těší na nakládané okurky ? Zatímco čekáte, připravte si neméně chutnou zeleninu v pikantním nálevu. Druhý den je můžete nakrájet na sendviče nebo přidat do salátu. Zde je jednoduchý recept na konzervování bez pasterizace .Obsah:01 Ingredience na nakládané okurky s chilli02 Recept na okurky s chilli – bez pasterizace

Ingredience na nakládané okurky s chilli

Tyto okurky můžete jíst již druhý den. Nemusíte je pasterizovat a čekat, až se naloží.

Na konzervování vybíráme čerstvé okurky střední velikosti . Staré okurky nejsou vhodné, protože rychle měknou, a my všichni máme rádi křupavou zeleninu.

Nepasterizované okurky se připravují v cukrovém octovém nálevu. Nemusíte se obávat vysokého obsahu cukru, ten se částečně vstřebá. Zelenina proto nebude příliš sladká.

V tomto receptu potřebujete 3 čajové lžičky chilli vloček, díky nimž bude zavařenina poměrně pikantní. Můžete však toto množství snížit na polovinu.

Jaké ingredience budeme potřebovat k přípravě nakládaných okurek s chilli? Zde je podrobný seznam:

  • 3 kg okurek z polního pěstování;
  • 500 g cukru;
  • 1 hlava česneku;
  • 1,5 sklenice lihového octa;
  • 8 lžic oleje;
  • 3 lžíce soli;
  • 3 čajové lžičky chilli vloček.

Tyto okurky můžete jíst již druhý den. Nemusíte je pasterizovat a čekat, až se naloží.

Recept na okurky s chilli – bez pasterizace

Nejprve okurky důkladně umyjte, oloupejte, rozkrojte na poloviny nebo na čtvrtiny a vložte do mísy. Poté okurky posypte solí a nechte 3–5 hodin odležet.

Po uplynutí této doby slijte vodu ze zeleniny a rozehřejte olej. Poté okurky zalijte a důkladně promíchejte.

Poté začněte vařit ocet s cukrem, dokud se sladidlo úplně nerozpustí. Zeleninu zalijte nálevem, přidejte chilli vločky a oloupané a rozdrcené stroužky česneku. Vše promíchejte a nechte 3 hodiny odležet. Mísu přitlačte talířem nebo sklenicí s vodou.

Nakonec okurky a chilli papričky pevně vložte do předem umytých a sterilizovaných sklenic . Pokud v misce zbyl nálev, zalijte jím zeleninu. Sklenice pevně uzavřete a uložte na tmavé, chladné místo.

Okurky připravené tímto způsobem, bez pasterizace, můžete jíst již druhý den. Chutnější však budou až po týdnu.