Pečená hruška je jedním z nejzajímavějších podzimních dezertů nebo předkrmů, skutečnou gurmánskou pochoutkou, která se připravuje během několika minut.
Šťavnaté ovoce se peče s modrým sýrem, ořechy a medem, který se během pečení krásně karamelizuje. Křupavé ořechy a charakteristický krémový sýr se navzájem dokonale doplňují, tuto kombinaci rozhodně stojí za to vyzkoušet.

Můžete také
- Místo modrého sýra můžete vyzkoušet recept s kozím sýrem nebo camembertem.
- Místo vlašských ořechů můžete použít pekanové ořechy, pistácie nebo mandle.
- Místo medu můžete v receptu použít javorový sirup.
- Pokud je podáváte jako předkrm, můžete k pečeným hruškám přidat rukolu, toast a šunku.
- Hrušky se také hodí jako příloha, zkuste je s pečeným kuřetem nebo kachnou.
- Pokud je podáváte jako předkrm, dochuťte je tymiánem a balsamikovým octem.
- Pokud je chcete vyzkoušet jako dezert, podávejte je s vanilkovou zmrzlinou.
Pečené hrušky s medem, ořechy a sýrem
Ingredience -+ kusů
- 4 hrušky
- 2 lžíce másla
- 120 g modrého sýra
- 100 g ořechů
- 4 lžíce medu
- Doba přípravy: 15 minut
- Doba vaření: 8 minut

Příprava:
Hrušky umyjte, rozkrojte na polovinu a odstraňte jádřinec.
Rozkrojené hrušky bez jádřince položte na plech, přidejte trochu másla a vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů na 10 minut, dokud nezměknou.
Poté do vydlabaných jablek nasypte modrý sýr, posypte ořechy a pokapejte medem. Vraťte jablka do trouby a pečte ještě několik minut, dokud med nezkaramelizuje.