Chutný a stabilní krém je spolu s nadýchaným piškotem nejdůležitější součástí domácích dortů. Pokud se chystáte upéct dort k narozeninám nebo svátku, určitě si tento recept zapište. Karamelový krém v sobě kombinuje sladkost a lehkou slanost, hodí se ke všem piškotovým dortům, ale také k dortům s ořechy a karamelem.
Karamelový krém na dorty je skutečnou lahůdkou pro milovníky sladkých a výrazných chutí, která okouzlí svou sametovou konzistencí a hlubokou máslovou medovou vůní. Jeho příprava doma je nejen způsobem, jak vytvořit ideální doplněk k pečivu, ale také naplnit kuchyni teplem a sladkostí. Celý proces je velmi jednoduchý a rychlý a výsledek potěší každého milovníka karamelu.

Recept na karamelový krém na dorty
Ingredience na karamelovou hmotu:
- 200 g másla,
- 150 g cukru,
- 100 ml smetany 36 %,
- 100 ml medu,
- 50 g kakaového prášku,
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu,
- 1 špetka soli.
Ingredience na krém:
- 350 ml smetany 36 %,
- 1 polévková lžíce moučkového cukru.
Jak připravit krémovou náplň do dortů?
Připravte krémovou náplň.
Všechny ingredience pro krémovou náplň, kromě vanilky a soli, vložte do středně velkého hrnce a postavte na střední oheň. Za stálého míchání vařte 5 minut nebo dokud se všechny ingredience nerozpustí a nevytvoří hladkou omáčku.
Sundejte hrnec z ohně a nechte 10 minut vychladnout. Poté přidejte vanilku a špetku soli. Hrnec zakryjte potravinovou fólií a nechte úplně vychladnout na pokojovou teplotu.

Připravte krém.
Ve velké míse šlehejte smetanu s přidaným moučkovým cukrem, dokud nevzniknou měkké a mírně klesající špičky. Za stálého míchání přidávejte po částech karamelovou hmotu a po každém přidání dobře promíchejte.
Hotová karamelová krémová náplň do dortů by měla být hustá, jednotná barvy a konzistence a měla by se snadno roztírat.
Do použití ji uchovávejte v lednici pod pokličkou.