Chutný a stabilní krém je spolu s nadýchaným a vzdušným piškotem nejdůležitějším prvkem domácích dortů. Pokud se chystáte upéct dort k narozeninám nebo k svátku, určitě si tento recept zapište. Karamelový krém je kombinací sladkosti a nádechem soli, hodí se ke všem piškotovým dortům, ale také k dortům s ořechy a karamelem.
Obsah:
- Recept na karamelový krém na dorty
- Jak připravit karamelový krém na dorty?
Karamelový krém na dorty je skutečným pokladem pro milovníky sladkých a výrazných chutí, který okouzluje svou sametovou konzistencí a hlubokou máslovou medovou vůní. Jeho příprava doma je nejen způsobem, jak vytvořit vynikající doplněk k pečivu, ale také naplnit kuchyni teplem a sladkostí. Příprava je velmi jednoduchá a rychlá a výsledek potěší každého milovníka karamelových bonbónů.
Recept na krém na dorty
Ingredience na krém:
- 200 g másla,
- 150 g cukru,
- 100 ml smetany 36 %,
- 100 ml medu,
- 50 g kakaového prášku,
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu,
- 1 špetka soli.
Ingredience na krém:
- 350 ml smetany 36 %,
- 1 polévková lžíce moučkového cukru.
Jak připravit krém na dorty?
Připravte masový krém.
Všechny ingredience na krém, kromě vanilky a soli, vložte do středně velkého hrnce a dejte na střední oheň. Za stálého míchání vařte 5 minut nebo dokud se všechny ingredience nerozpustí a nevytvoří hladká omáčka.
Sejměte hrnec z ohně a nechte 10 minut vychladnout. Poté přidejte vanilku a špetku soli. Hrnec zakryjte potravinovou fólií a nechte zcela vychladnout na pokojovou teplotu.
Připravte krém.
Ve velké míse šlehejte smetanu s přidaným moučkovým cukrem, dokud nevzniknou měkké a mírně klesající špičky. Za stálého míchání přidávejte po částech karamelovou hmotu a po každém přidání dobře promíchejte.
Hotový krém na dorty by měl být hustý, jednotné barvy a konzistence a měl by se snadno roztírat.
Do použití ho uchovávejte v lednici pod pokličkou.