Přeskočit na obsah

Pro dorty a piškotové koláče. Chutný a jednoduchý krém z irisu

Chutný a stabilní krém je spolu s nadýchaným a vzdušným piškotem nejdůležitějším prvkem domácích dortů. Pokud se chystáte upéct dort k narozeninám nebo k svátku, určitě si tento recept zapište. Karamelový krém je kombinací sladkosti a nádechem soli, hodí se ke všem piškotovým dortům, ale také k dortům s ořechy a karamelem.

Pro dorty a piškotové koláče. Chutný a jednoduchý krém z irisu

Obsah:

  • Recept na karamelový krém na dorty
  • Jak připravit karamelový krém na dorty?

Karamelový krém na dorty je skutečným pokladem pro milovníky sladkých a výrazných chutí, který okouzluje svou sametovou konzistencí a hlubokou máslovou medovou vůní. Jeho příprava doma je nejen způsobem, jak vytvořit vynikající doplněk k pečivu, ale také naplnit kuchyni teplem a sladkostí. Příprava je velmi jednoduchá a rychlá a výsledek potěší každého milovníka karamelových bonbónů.

Recept na krém na dorty

Ingredience na krém:

  • 200 g másla,
  • 150 g cukru,
  • 100 ml smetany 36 %,
  • 100 ml medu,
  • 50 g kakaového prášku,
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu,
  • 1 špetka soli.

Ingredience na krém:

  • 350 ml smetany 36 %,
  • 1 polévková lžíce moučkového cukru.

Jak připravit krém na dorty?

 

Pro dorty a piškotové koláče. Chutný a jednoduchý krém z irisu

Připravte masový krém.

Všechny ingredience na krém, kromě vanilky a soli, vložte do středně velkého hrnce a dejte na střední oheň. Za stálého míchání vařte 5 minut nebo dokud se všechny ingredience nerozpustí a nevytvoří hladká omáčka.

Sejměte hrnec z ohně a nechte 10 minut vychladnout. Poté přidejte vanilku a špetku soli. Hrnec zakryjte potravinovou fólií a nechte zcela vychladnout na pokojovou teplotu.

Připravte krém.

Ve velké míse šlehejte smetanu s přidaným moučkovým cukrem, dokud nevzniknou měkké a mírně klesající špičky. Za stálého míchání přidávejte po částech karamelovou hmotu a po každém přidání dobře promíchejte.

Hotový krém na dorty by měl být hustý, jednotné barvy a konzistence a měl by se snadno roztírat.

Do použití ho uchovávejte v lednici pod pokličkou.