Přeskočit na obsah

Neuvěřitelně chutný koláč s jablky a skořicí. Vyvolá rozruch mezi hosty

Připravíte za hodinu. Neuvěřitelně chutný koláč s jablky a skořicí jistě vyvolá rozruch mezi hosty. Vyzkoušejte rychlý recept, ideální na podzim.

Obsah:

  1. Jablko a skořice: vlastnosti. Je tak chutné být zdravý
  2. Rychlý recept na koláč s jablky a skořicí. Vyvolá nadšení mezi hosty

Neuvěřitelně chutný koláč s jablky a skořicí. Vyvolá rozruch mezi hosty

Neuvěřitelně chutný a voňavý. Pokud hledáte inspirativní recepty na podzim, jste na správném místě. Nabízíme rychlý recept na koláč s jablky a skořicí, který jistě potěší hosty a stane se součástí menu pro nadcházející chladné měsíce. Navíc k jeho přípravě nebudete potřebovat žádné exotické ingredience. Ty, které použijete, se ideálně hodí k této roční době. Koneckonců, jablka a voňavá skořice se asociují s podzimem.

Jablko a skořice: vlastnosti. Je tak chutné být zdravý

Jablka jsou důležitým zdrojem vlákniny, vitamínů C a A, stejně jako vitamínů skupiny B a antioxidantů. Díky tomuto složení tyto oblíbené ovoce podporují kardiovaskulární systém, napomáhají trávení a mají příznivý vliv na imunitu. Navíc jsou nízkokalorické.

Skořice je známá nejen svou charakteristickou vůní, ale také svými vlastnostmi. Má antibakteriální a protizánětlivé účinky, usnadňuje vstřebávání živin a urychluje metabolismus.

Proto stojí za to tyto ingredience přidávat do pečeného zboží.

Jablka a skořice jsou ideální kombinace. Zejména v těstě.

Rychlý recept na těsto s jablky a skořicí. U hostů vyvolá senzaci.

Ingredience

  • 2 šálky pšeničné mouky (typ 650),
  • 4–5 jablek,
  • šálek cukru,
  • 4 vejce,
  • 180 g másla,
  • vanilkový cukr (1 balení),
  • skořice,
  • moučkový cukr,
  • zrna z 1/3 vanilkového lusku,
  • dvě čajové lžičky prášku do pečiva,
  • krupice na posypání plechu.

Neuvěřitelně chutný koláč s jablky a skořicí. Vyvolá rozruch mezi hosty

Způsob přípravy:

  1. Rozpusťte máslo v hrnci a nechte vychladnout.
  2. Vejce s cukrem a vanilkovým cukrem rozšlehejte mixérem.
  3. Přidejte vychlazené máslo a znovu rozšlehejte.
  4. Na závěr přidejte mouku, vanilková semínka a 2 čajové lžičky prášku do pečiva. Všechny ingredience důkladně promíchejte.
  5. Jablka oloupejte, odstraňte jádřince a nakrájejte na čtvrtiny.
  6. Plech o rozměrech 30 x 25,5 cm vymastěte máslem a posypte krupicí.
  7. Na plech posypaný krupicí nalijte polovinu těsta a rozložte na něj polovinu jablek. Posypte je skořicí.
  8. Nalijte na ně druhou část těsta a rozložte na něj další vrstvu jablek. Lehce je posypte skořicí.
  9. Vložte plech s těstem do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 40–45 minut.
  10. Až vychladne, můžete posypat moučkovým cukrem. Hotovo!
  11. Hledáte další inspirativní recepty? Podívejte se na naše návrhy níže.