Jednoduchý, lehký a plný chuti, sepiónet na grilu – klasické jídlo středomořské kuchyně, které si vás získá svou čerstvostí a jemnou texturou. S pomocí několika ingrediencí a dobře rozpálené pánve si můžete vychutnat lahodné jídlo, které podtrhuje kvalitu produktu.
Sepionet není nic jiného než malá sépie, která po ugrilování dokazuje, že jednoduchost může být synonymem pro rafinovanost. Budete potřebovat jen pár minut a dobrý produkt, abyste mohli servírovat neodolatelné jídlo.
Stejně jako při přípravě chobotnice na grilu je klíčem k úspěchu vaření sepiónetu na velmi silném ohni, aby se rychle zatáhl a nezůstal gumový. Přidejte trochu kvalitního extra panenského olivového oleje, špetku čerstvého česneku a petržele a získáte ideální pokrm jak jako předkrm, tak jako hlavní chod.
Ingredience
Pro 2 osoby
- Sépie400 g
- Stroužek česneku2
- Petržel
- Olivový olej
- Lžíce citronové šťávy1
- Sůl
Jak připravit sépie na grilu
Nejprve připravíme zelenou omáčku tak, že v mixéru rozmixujeme oloupaný česnek s petrželkou, citronovou šťávou, kapkou olivového oleje a špetkou soli. Odložíme stranou.
Na grilu zahřejeme dvě lžíce olivového oleje** a sépie připravíme po dvou minutách z každé strany.
Sépie podáváme se zelenou omáčkou.
S čím podávat sépie
Toto jídlo nevyžaduje mnoho, ale doporučujeme ho podávat s jednoduchým salátem z hlávkového salátu a salátem z rajčat. Podle chuti můžete doplnit domácí majonézou nebo dobrým tatarským dresinkem.