Recept na kuřecí filé v citronové marinádě pochází z řecké kuchyně. Jedná se o velmi aromatické, syté jídlo, které lze doplnit porcí brambor nebo rýže a salátem z čerstvé zeleniny.
Ingredience
- 1 dvojité kuřecí prsní filé
- 125 ml řeckého jogurtu
- 1 citron
- 3-4 stroužky česneku
- 1 čajová lžička tymiánu
- 6 lžic olivového oleje
- sůl, čerstvě mletý pepř (podle chuti)
- 75 g kukuřičných vloček
- 75 g pšeničné mouky
- 1 čajová lžička kari
Postup přípravy
1 Kuřecí prsa umyjte a očistěte (odstraňte blány atd.). Nakrájejte na malé kousky. Vložte je do dostatečně velké mísy.
2 Kuře posypte pepřem a solí.
3 Lemon opláchněte a důkladně umyjte. Oloupejte ho a vymačkejte šťávu.
4 Česnek protlačte lisem. Smíchejte s citronovou šťávou a kůrou. Smíchejte vše s olivovým olejem a tymiánem a poté s jogurtem.
5 Nalijte marinádu do misky s kuřetem. Důkladně promíchejte, aby marináda zcela pokryla maso.
6 Misku s marinovaným masem zakryjte potravinářskou fólií. Vložte do lednice minimálně na 2-3 hodiny (nejlépe na celou noc).
7 Kukuřičné vločky jemně nasekejte a smíchejte s moukou a kari.
8 Kousky masa postupně vyjímejte z marinády a obalte je v trojobalu. Přesuňte je na plech vyložený pečícím papírem.
9 Vložte plech do trouby předehřáté na 200 °C. Pečte 20 minut. Po uplynutí této doby filé pokapejte nebo potřete olejem a pečte dalších 20–25 minut, dokud obalení nezíská zlatavou barvu a křupavost a maso nebude uvnitř měkké.