Křehké a jemné rolky plněné lahodnou nádivkou a dušené v aromatické tmavé omáčce. Rychlé a snadné na přípravu. Skvělý nápad na oběd pro celou rodinu.

Ingredience:
- cca 1 kg mletého masa (u mě směs hovězího a vepřového masa)
- 2 vejce
- 4 lžíce strouhanky
- Koření: sůl, pepř, majoránka, sladká a ostrá paprika
- bobkový list, nové koření
- 2 sklenice vývaru
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička hořčice
- 1 lžička rajčatového koncentrátu
- 1 šálek mouky na obalení řízků
- olej na smažení
Nádivka:
- 200 g uzeného bůčku
- 1 cibule
- 1/4 malého hlávkového zelí
- 2 lžíce nasekaného kopru

Připravíme nádivku. Bůček nakrájíme na jemné kousky a osmažíme na středním plameni
akmile se slanina začne rozpouštět, přidáme nakrájenou cibuli a nahrubo nakrájené zelí
Promícháme a společně osmažíme
Po několika minutách, jakmile zelí změkne, přidáme nasekaný kopr, promícháme a odložíme stranou, aby směs vychladla
Do mletého masa přidáme vejce, strouhanku a koření – podle chuti
Vše důkladně promícháme, až vznikne jednotná hmota
Ochucené maso rozdělíme na asi 6-8 porcí. Každou část rozplácneme na plochý plátek
Na maso rozložíme asi 2 lžíce nádivky
Maso s nádivkou stočíme a rukama vytvarujeme hezké rolády, které pak obalíme v mouce
Obalené rolky znovu vytvarujeme v dlaních a lehce přitlačíme, aby se při smažení neotevřely
Na pánvi rozehřejeme malé množství tuku a vložíme rolky
Maso opékáme a jemně otáčíme, aby byly rolky z každé strany dozlatova opečené
Poté vše zalijeme vývarem, přide bobkový list a dvě kuličky nového koření a vše dusíme pod pok
Poté maso na chvíli přeložíme na talíř a do vzniklé omáčky přidáme sójovou omáčku a promícháme. Celé zahustíme: 1/3 sklenice vody smícháme s 1 lžící mouky, nalijeme na pánev, důkladně promícháme, aby nevznikly hrudky, přivedeme k varu a mícháme, dokud omáčka nezhoustne
Poté do omáčky přidáme hořčici a rajčatový protlak. Promícháme a podle potřeby dochutíme
Rolády vrátíme na pánev, obalíme v omáčce a několik minut zahříváme