Swawolnik je jedna z variant napoleonky – na francouzském těstě, pod křupavou kokosovou přikrývkou.

Ingredience
- 1 ½ listu francouzského těsta XXL (375 g)
- Ingredience na kokosovou přikrývku:
- 200 g kokosových vloček
- 200 ml mléka
- 50 g másla
- 50 g cukru
Ingredience na pudinkový krém:
- 750 ml mléka
- 100 g cukru
- 1 vanilkový lusk
- 2 balení vanilkového pudinku bez cukru (2×40 g)
- 1 lžíce pšeničné mouky
- 2 žloutky
- 150 g měkkého másla

Postup přípravy
1 Připravte kokosovou přikrývku. V hrnci (na mírném ohni) zahřejte mléko s máslem a cukrem. Občas promíchejte. Jakmile se máslo a cukr rozpustí, přidejte do hrnce kokosové vločky. Zahřívejte, dokud vločky neabsorbují veškerou tekutinu.
2 Rozdělte listové těsto tak, abyste získali 3 stejné pláty (o rozměrech přibližně 24 x 24 cm). Propíchněte je vidličkou a pečte postupně asi 15 minut na střední úrovni trouby předehřáté na 200 °C. Na jeden z plátů před pečením naneste kokosovou přikrývku.
3 Přiveďte k varu asi 600 ml mléka s cukrem a semínky vyškrábanými z vanilkového lusku (na dobu vaření můžete do hrnce vložit i prázdný lusk). Zbytek mléka smíchejte s pudinkovým práškem, pšeničnou moukou a žloutky. Přidejte směs do vroucího mléka. Okamžitě začněte energicky míchat, aby se nevytvořily hrudky. Vařte na mírném ohni a míchejte, dokud hmota nezhoustne. Nechte ji vychladnout. Povrch zakryjte kouskem potravinářské fólie, aby se nevytvořila kůra.
4 Máslo utřete do pěny. Bez přestání míchání přidávejte po částech pudinkovou hmotu. Míchejte, dokud nevznikne hladký krém. Krémem potřete vrchní části upečeného dortu. Vrchní část s kokosovou přikrývkou položte nahoru.