Jednoduchý, rychlý těstovinový salát s kukuřicí, hráškem a aromatickým kuřecím masem v kari je skvělým nápadem na oběd nebo přílohu k grilovaným pokrmům.

Ingredience
- 200 g těstovin, např. trubičky
- 2 kuřecí prsa
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička kari
- malá plechovka kukuřice (asi 140 g bez nálevu)
- malá plechovka hrášku (asi 120 g bez nálevu)
- 2 lžíce majonézy
- 2 lžíce bílého jogurtu
- 1 malý stroužek česneku
- sůl, pepř (podle chuti)

Postup přípravy
1 Omyjte kuřecí prsa. Odstraňte blány a chrupavky. Nakrájejte na malé kousky. Přesuňte do misky.
2 Kuře posypte kari. Do misky nalijte olivový olej a důkladně promíchejte, aby olej a kari pokryly každý kousek.
3 Uvařte těstoviny al dente. Sceďte je. Sceďte také kukuřici a hrášek z nálevu a osušte je na cedníku.
4 Kousky kuřete přendejte na rozpálenou pánev a osmažte. Během smažení maso na pánvi míchejte, aby se osmažilo ze všech stran. Na konci smažení osolte. Nechte vychladnout.
5 V misce smíchejte těstoviny, kuře z pánve, kukuřici a hrášek.
6 V samostatné misce smíchejte majonézu s jogurtem a prolisovaným stroužkem česneku.
7 Přidejte omáčku do misky se salátem a promíchejte všechny ingredience. Dochutíme solí a pepřem.
8 Salát dejte alespoň na hodinu do lednice, aby se chutě propojily.