Sendviče jsou rychlou volbou k prvnímu a druhému snídani, ale i k večeři. I když je obecně nemám ráda, mám ráda sendviče s domácími pastami. Je to proto, že mohou pokaždé chutnat jinak, i když základní ingredience jsou stejné. Dnes vás zvu na jednu z nejchutnějších a nejrychlejších past. Je velmi zdravá, protože obsahuje ryby.
Z jakých ryb lze pastu připravit?
Na pasty na pečivo se nejlépe hodí uzené ryby a ryby z konzervy. Mají jemnou strukturu, takže se snadno rozdrtí a smíchají s ostatními ingrediencemi. Pokud jde o ryby z konzervy, výjimečně se hodí tuňák. Můžete také použít šproty nebo jiné ryby, ale ty mají poměrně intenzivní chuť. Stejně chutné, ale výraznější chuti jsou uzené ryby, např. makrela, pstruh, losos. Proto nejraději volím studený uzený losos, který má jemnou chuť a strukturu.

Jak připravit rychlou, aromatickou pastu ze dvou ingrediencí?
K přípravě mé rychlé, aromatické pasty používám dvě ingredience. Jedná se o studený uzený losos a krémový tvaroh. Tyto ingredience není třeba čistit, stačí je vložit do misky a rozmixovat. Výsledná pomazánka je hladká, plná chuti a vypadá lákavě. Je vynikajícím zdrojem plnohodnotných bílkovin a cenných mastných kyselin.
Recept:Pomazánka z uzeného lososa
Aromatická pomazánka z uzeného lososa a krémového tvarohu.
- Doba přípravy 2 min.
- Počet porcí 4
- Počet kalorií 90 v každé porci
Ingredience
- 100 g studeného uzeného lososa
- 150 g smetanového tvarohu
- pažitka
- sůl, pepř
Způsob přípravy
- Mixování ingrediencíPlátky uzeného lososa a tvaroh dejte do misky. Mixérem rozmixujte do hladka.
- Dochucení pomazánkyPomazánku smíchejte s nasekaným pažitkou. Dochutíme solí a pepřem.
Tip: Do pomazánky můžete přidat také trochu nastrouhaného křenu, aby byla chuť ostřejší.

Jak podávat aromatickou pastu?
Aromatickou rybí pastu podávejte nejlépe na celozrnném pečivu. Tak bude snídaně nejvýživnější, protože kromě bílkovin a zdravých tuků dodá také komplexní sacharidy, vlákninu a vitamíny skupiny B. Můžete tedy sáhnout po celozrnném chlebu, pumpernikelu nebo grahamových rohlících. Samozřejmě se hodí i opečené toastové pečivo nebo rohlíky.
Rybí pomazánku lze podávat také jako snack, např. na krekerech, kukuřičné tortille, listech římského salátu, čekanky nebo v paprikových lodičkách.