Přeskočit na obsah

Tradiční polévka působí na vrásky jako elixír mládí

Stále více lidí se vrací k přírodním způsobům péče o krásu. Proto polévka z kuřecích pařátků, dobře známá z babiččiny kuchyně, v současné době zažívá svůj renesanci. Podívejte se, jak tato výživná polévka působí na pokožku

Ještě nedávno byly kuřecí pařátky spojovány s chudobou a kuchyní z dob komunistického režimu. Dnes se vrací do módy a na internetu lze najít mnoho receptů na vývar připravený právě na jejich základě. Nejde jen o výživnou hodnotu této polévky, ale také o to, jak působí na náš vzhled.Polévkou z kuřecích pařátků se nadchly dokonce i Američanky, které právě objevily takzvanou slovanskou dietu. Jedná se o dietu inspirovanou stravovacími návyky polských, ukrajinských a ruských žen. Obyvatelky Spojených států oceňují slovanskou kuchyni za to, že je jednoduchá a zdravá a také pomáhá pečovat o krásu.

Tradiční polévka působí na vrásky jako elixír mládí
Polévka z kuřecích pařátků

Proč si vybrat kuřecí pařátky?

Kuřecí pařátky mají obrovskou nutriční hodnotu. Jsou zdrojem vitamínů a minerálů, včetně vitamínů A, B9, vápníku, hořčíku, draslíku a fosforu. Jsou také vynikajícím zdrojem kolagenu. Jedná se o bílkovinu, která je nazývána elixírem mládí, protože je zodpovědná za pružnost a elasticitu pokožky, díky čemuž se vyhlazují vrásky, zdraví kloubů a stav celého pohybového aparátu.

Kolagen tvoří asi 30 % všech bílkovin v těle, proto se jeho nedostatek rychle projeví na vzhledu a pocitu pohody. Z tohoto důvodu mnoho lidí utrácí celé jmění za potravinové doplňky s kolagenem. Mezitím stačí talíř horké polévky, aby tělo dostalo přirozenou dávku této cenné složky.

Recept na polévku z kuřecích pařátků

K přípravě polévky z kuřecích pařátků budete potřebovat následující ingredience:

  • kilogram kuřecích pařátků;
  • tři mrkve;
  • dvě petržele;
  • půlka celeru;
  • pórek;
  • cibule;
  • tři stroužky česneku;
  • tři bobkové listy, dvě zrna nového pepře, půl čajové lžičky černého pepře v zrnech, čajová lžička lubeckého;
  • několik větviček kopru;
  • sůl podle chuti;
  • svazek čerstvé petržele.
Tradiční polévka působí na vrásky jako elixír mládí
Polévka z kuřecích pařátků

Klapky je třeba pečlivě očistit, oříznout drápky a odstranit zbytky kůže. Zeleninu očistěte, nakrájejte na velké kousky a spolu s klapkami vložte do velkého hrnce. Zalijte studenou vodou, přidejte koření a vařte na mírném ohni nejméně tři hodiny. Vývar získá sytou chuť a aroma a také se stane mírně želatinovým. To je známka toho, že se kolagen dobře rozpustil. Na konci stačí přidat čerstvou zeleninu, která díky obsahu vitamínu C posílí účinek kolagenu.