Přeskočit na obsah

Nejlepší polévka pro rodinná setkání. Je dokonce lepší než hovězí vývar a bujón.

Je snadná na přípravu, nemusíte čekat několik hodin, než bude hotová, a její chuť na chvíli promění vaši jídelnu v restauraci. Ne, není to rajčatová polévka, bujón ani polévka s obilovinami. Jak připravit mexickou polévku? Začněte masem – hodí se pouze hovězí.

Pokud plánujete podávat k obědu něco jiného než obvyklou rajčatovou polévku nebo polévku s obilovinami. Nebo máte v plánu rodinné setkání a nechcete se neustále ptát „vývar nebo droby“, máme pro vás skvělý recept. Recept na mexickou polévku je velmi jednoduchý a nikomu nebude činit potíže, ale musíte se postarat o nejlepší základ, a základem této polévky je maso. Nejvhodnější je hovězí maso, mírně tučné, aby dodalo vývaru maximum chuti. Po takové polévce můžete přenášet hory.

Nejlepší polévka pro rodinná setkání. Je dokonce lepší než hovězí vývar a bujón.

Mexická polévka. Už po jedné porci můžete přenášet hory.

Ingredience:

  • 1,5 l horkého vývaru, nejlépe z hovězích kostí,
  • 500 g mletého hovězího masa, nejlépe mírně přepraženého,
  • 1 plechovka konzervované kukuřice,
  • 1 plechovka červených fazolí,
  • 1 plechovka nakrájených rajčat v marinádě,
  • 1 velká paprika,
  • půlka chilli papričky,
  • 2 malé cibule,
  • 3 stroužky česneku,
  • koření: sůl, pepř, sladká paprika, pálivá paprika, oregano, kmín,
  • koriandr nebo petržel na ozdobu.

Nejlepší polévka pro rodinná setkání. Je dokonce lepší než hovězí vývar a bujón.

Nejlepší mexická polévka – způsob přípravy:

  1. Vezměte velký hrnec a zahřejte v něm dvě lžíce olivového oleje. Poté přidejte nakrájenou cibuli a osmažte ji do sklovata. K osmažené cibuli přidejte prolisovaný česnek a ještě chvíli smažte.
  2. Poté přidejte mleté maso. Ochutnejte kořením a promíchejte (buďte opatrní s množstvím pálivé papriky). Poté přidejte sklenici horkého vývaru a dušte maso 20 minut na středním ohni.
  3. Když je maso hotové, přidejte konzervovaná rajčata, papriku nakrájenou na proužky nebo kostky a pálivou papriku (předem zbavte semínka) a duste dalších 10 minut na mírném ohni, dokud rajčata a paprika nezměknou.
  4. Poté přilijte zbývající vývar. Přidejte kukuřici, scezenou z marinády, a červené fazole. Dochuťte solí a pepřem a vařte dalších 30 minut na mírném ohni pod pokličkou.
  5. Hotovou mexickou polévku podávejte posypanou koriandrem nebo petrželkou. Na vrch talíře dejte lžíci strouhaného sýra.