Přeskočit na obsah

Jsou to nejlepší sendviče pod sluncem. Připravuji je rychle a pouze z zdravých ingrediencí.

Pokud nemáte rádi sendviče k snídani, tyto vám budou chutnat. Nejenže jsou chutné a zdravé, ale také vypadají tak, že je chce každý ochutnat. Jejich příprava je jednoduchá a rychlá, zabere vám to pouhých 10 minut.

Nejsou to obyčejné sendviče, ale sendviče, o kterých se dá jen snít. Připravuji je z zdravých a výživných ingrediencí a nezabere to moc času. Celá rodina tyto sendviče ráda jí a já vím, že jim dávám to nejlepší pro dobrý start do dne.

Jaké ingredience by měly být součástí zdravé snídaně?

Jsou to nejlepší sendviče pod sluncem. Připravuji je rychle a pouze z zdravých ingrediencí.

Snídaně je nejdůležitějším jídlem dne, protože by měla dodat energii a živiny po dlouhém období hladovění. Díky ní můžeme dobře začít den – plní síly a energie. A jaké ingredience by měly být součástí ranního jídla?

Snídaně musí obsahovat bílkoviny, které dodávají pocit sytosti a posilují svaly. Jejich nejlepšími zdroji jsou: vejce, mléčné výrobky (jogurt, tvaroh, kefír), libové maso, ryby. Velmi důležitými složkami jsou také složité sacharidy a vláknina. Jsou vynikajícím zdrojem energie a podporují činnost střev. Tyto složky jsou obsaženy zejména v ovesných vločkách, celozrnném pečivu a obilovinách. Neměli bychom také zapomínat na zdravé tuky. Podporují činnost mozku a zlepšují koncentraci. Velmi dobrými zdroji jsou: avokádo, ořechy, olivový olej. Vitamíny a minerály jsou zase klíčovými složkami pro dobré zdraví a imunitu. Najdete je zejména v čerstvé zelenině a ovoci.

Jak připravit výživné a zdravé sendviče?

Své výživné a zdravé sendviče jsem připravila ze tří hodnotných surovin. Základem sendvičů je celozrnný chléb, který je nejen velmi chutný a zdravý, ale má také zajímavou chuť. Chléb jsem nenatřela máslem, ale rozmačkaným avokádem. A navrch jsem dala volské oko. Tato kombinace nejen skvěle vypadá, ale také skvěle chutná.

Recept: Výživné sendviče s vejcem

Zdravé a chutné sendviče k snídani.

Ingredience

  • 4 vejce
  • 1 lžíce másla
  • 4 plátky celozrnného nebo žitného chleba
  • 1 avokádo
  • kousek cibule
  • sůl, pepř

Způsob přípravy

  1. Smažení vajec. Rozpalte pánev na středním ohni. Rozpusťte na ní máslo, opatrně rozklepněte vejce. Zakryjte pánev pokličkou a smažte vejce na silném ohni, dokud se bílky úplně nesrazí a žloutky zůstanou polotekuté. Posypte vejce solí a pepřem.
  2. Podávání sendvičů. Oloupejte avokádo, odstraňte pecku a dužinu rozmačkejte vidličkou. Přidejte nakrájenou cibuli, sůl a pepř, promíchejte. Natřete pastou plátky chleba a na každý položte volské oko.

Jsou to nejlepší sendviče pod sluncem. Připravuji je rychle a pouze z zdravých ingrediencí.

Další varianta výživných sendvičů s vejcem

Místo míchaných vajec můžete na sendviče s avokádem dát plátky vařeného vejce. Dobře se hodí i vejce pošírované, také nazývané vejce ve skořápce. K jeho přípravě je třeba přivést k varu vodu v dostatečně vysokém úzkém hrnci. Přidejte do něj trochu octa a energicky míchejte lžící, aby se uprostřed vody vytvořil „vír“. Právě do něj opatrně nalijte rozbité vejce a vařte ho asi 3 minuty, přičemž sbírejte bílky lžící, aby vejce mělo víceméně správný tvar.