Přeskočit na obsah

Jednopříchodové jídlo pro rychlý oběd pro celou rodinu. Kotel s kuřetem a paprikou

Jednopříkrmová jídla, která můžete připravit najednou ve větším množství, jsou skvělým řešením pro ty, kteří neradi tráví každý den v kuchyni. Kotlík s kuřecím masem a paprikou je variace na téma guláš, v tomto případě v trochu odlehčené verzi. Místo vepřového nebo hovězího masa zde najdete kuře. Jídlo je obohaceno o směs zeleniny a koření, je syté a plné chuti.

Hrnce s kuřetem a paprikou je ideální jídlo pro rodinný oběd. Je nejen výživné, ale také velmi chutné, plné slunečných chutí zralé zeleniny. Celé jídlo je zalité aromatickými kořeními, které dokonale podtrhují chuť masa a papriky. Je to také skvělé jídlo na dva nebo tři dny, připravte si ho více a dejte do lednice, pak ho během několika minut ohřejte. Můžete také přidat ingredience, které máte zrovna k dispozici, žampiony, rajčata nebo cuketu. Vše záleží na vás.

Jednopříchodové jídlo pro rychlý oběd pro celou rodinu. Kotel s kuřetem a paprikou
kotlík s kuřecím masem a paprikou

Recept na kotlík s kuřetem a paprikou

K přípravě tohoto receptu budete potřebovat:

  • 700 g kuřecích prsou,
  • 300 ml kuřecího vývaru,
  • 2 mrkve,
  • 1 cibuli,
  • 1 zelenou papriku,
  • 1 žlutou papriku,
  • 1 červenou papriku,
  • 70 g rajčatového protlaku,
  • 1 lžíci sladké papriky,
  • ½ lžičky soli,
  • ½ lžičky černého pepře,
  • ½ lžičky majoránky,
  • ½ lžičky bazalky.

Navíc:

  • olej na smažení.

Hotové jídlo můžete podávat s čerstvým pečivem. Hodí se k němu také rýže, krupice nebo vařené brambory.

Jednopříchodové jídlo pro rychlý oběd pro celou rodinu. Kotel s kuřetem a paprikou
kotlík s kuřecím masem a paprikou

Jak připravit kotlík s kuřecím masem a paprikou?

Cibuli nakrájejte na jemno. Mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle nebo na mandolíně.

Papriky zbavte semínek a nakrájejte na tenké proužky.

Kuře umyjte a osušte papírovými utěrkami. Nakrájejte ho na kousky velikosti jednoho sousta nebo na proužky. Posypte solí a pepřem.

Ve velkém hrnci rozehřejte olej. Přidejte kuře a osmažte ho ze všech stran do zlatova. Přidejte papriku, mrkev a cibuli. Smažte je několik minut do měkka.

Přilijte vývar a rajčatový koncentrát. Promíchejte a vařte 10-15 minut. Dochuťte paprikou, bazalkou, majoránkou, solí a pepřem.

Hrnce s kuřetem a paprikou podávejte teplé, ihned po přípravě. Zbytky uchovávejte v lednici a spotřebujte do 3 dnů. Jídlo lze také úspěšně zmrazit na dobu až 3 měsíců.