Přeskočit na obsah

Tajný recept na křupavé vafle. Tato přísada dělá své.

Tajný recept na křupavé vafle. Tato přísada dělá své.

Domácí jídlo je bezpochyby zdravější a levnější. Nicméně ne vždy se může srovnávat s hotovými výrobky, co se týče chuti a konzistence. Ale nebojte se, existuje způsob, jak to napravit. Tento trik udělá vaše vafle lehké a velmi křupavé.

Pokud sníte o dokonale křupavých vaflích, klíčovou ingrediencí je tuk. Právě ten dodává těstu pružnost, zabraňuje jeho přilepení k vaflovači a vytváří charakteristické „dírky“ v pečivu. Kromě toho tuk v kombinaci s horkými deskami vaflovače dělá povrch vaflí zlatavý a křupavý.

Tajný recept na křupavé vafle. Tato přísada dělá své.

Nejlépe se zde hodí řepkový olej nebo rozpuštěné máslo. Pamatujte však, že tuk je nejen nositelem chuti, ale také kalorií, proto je třeba dodržovat umírněnost.

Velký význam má také vaflovač. Klíčovým faktorem je jeho výkon – čím vyšší, tím lepší výsledek. Odborníci doporučují volit zařízení s výkonem nejméně 1200 W. Díky tomu budou vafle rovnoměrně propečené, křupavé zvenku a nadýchané uvnitř.

Recept na křupavé vafle

Hlavní ingredience

  • 2 vejce
  • 1,5 šálku mouky
  • 1,5 šálku mléka
  • půl balení másla
  • 2 čajové lžičky prášku do pečiva
  • 2 čajové lžičky moučkového cukru
  • sůl
  • šlehačka
  • půlka tabulky čokolády
  • jahody nebo maliny

Tajný recept na křupavé vafle. Tato přísada dělá své.

Způsob přípravy

  1. Rozpálíme pánev a rozpustíme na ní máslo.
  2. Prosijeme mouku přes síto, přesypeme ji do mísy, přidáme prášek do pečiva, cukr a vanilkový cukr, přidáme špetku soli. Přidejte rozpuštěné máslo, mléko a vejce. Důkladně promíchejte, dokud nezískáte homogenní konzistenci.
  3. Rozpalte vaflovač, není třeba ho mazat. Nalijte na něj těsto a pečte každou vafli asi 3 minuty do zlatova, dávejte pozor, aby se nepřipálily.
  4. Jahody důkladně očistěte, odstraňte stopky a rozkrojte na poloviny. Čokoládu nastrouhejte na jemné struhadle.
  5. Na hotové křupavé vafle rozložte připravené ovoce. Přidejte šlehačku a posypte předem nastrouhanou čokoládou.
Štítky: