Čas do 30 min
Porce pro 3-4 osoby
Piškoty s hovězím masem jsou ideální sytou pochoutkou. Lze je podávat teplé s jogurtovou omáčkou nebo pikantním rajčatovým dipem. Skvěle se hodí také jako doplněk k hladké polévce.

Ingredience
- 2 balení listového těsta
- 1 vejce na potření
Karbanátky:
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 velká cibule
- 1 malá chilli paprička
- 3 nakládané okurky
- 1 lžíce hořčice
- trochu kmínu
- trochu mletého sladkého pepře
- 1 snítka koriandru (podle chuti)
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje na těsto
- další olivový olej na smažení
Ingredience
- 2 balení listového těsta
- 1 vejce na potření
Karbanátky:
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 velká cibule
- 1 malá chilli paprička
- 3 nakládané okurky
- 1 lžíce hořčice
- trochu kmínu
- trochu mletého sladkého pepře
- 1 snítka koriandru (podle chuti)
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje na těsto
- další olivový olej na smažení

Postup přípravy
1 Cibuli a česnek očistěte a nakrájejte na jemno. Chilli papričku a nakládané okurky nakrájejte na jemné kostičky.
2 Do mísy dejte mleté maso, přidejte cibuli, česnek, chilli papričky, okurky, hořčici, olivový olej, kmín, sladký pepř a nasekanou koriandrovou nať (pokud ji používáte).
3 Dochuťte solí a pepřem, poté rukama promíchejte do homogenní hmoty. Z hmoty vytvarujte malé ploché karbanátky o velikosti asi 7 cm (asi 20 kusů).
4 Na pánvi rozehřejte olivový olej a karbanátky osmažte z obou stran dozlatova. Sejměte z pánve a nechte trochu vychladnout.
5 Listové těsto nakrájejte na trojúhelníky, jako na tradiční rohlíky. Okraj by měl mít délku asi 10 centimetrů. Na širší konec každého trojúhelníku položte osmažený karbanátek.
6 Srolujte do tvaru rohlíku, počínaje širší částí k užší. Všechny koláčky s hovězím masem položte na plech vyložený papírem na pečení. Potřete je rozšlehaným vejcem.
7 Pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut, dokud nebudou zlatavé a křupavé.