Přeskočit na obsah

Piškoty s hovězím masem

Čas do 30 min

Porce pro 3-4 osoby

Piškoty s hovězím masem jsou ideální sytou pochoutkou. Lze je podávat teplé s jogurtovou omáčkou nebo pikantním rajčatovým dipem. Skvěle se hodí také jako doplněk k hladké polévce.

Piškoty s hovězím masem
Piškoty s hovězím masem

Ingredience

  • 2 balení listového těsta
  • 1 vejce na potření

Karbanátky:

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1 velká cibule
  • 1 malá chilli paprička
  • 3 nakládané okurky
  • 1 lžíce hořčice
  • trochu kmínu
  • trochu mletého sladkého pepře
  • 1 snítka koriandru (podle chuti)
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje na těsto
  • další olivový olej na smažení

Ingredience

  • 2 balení listového těsta
  • 1 vejce na potření

Karbanátky:

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1 velká cibule
  • 1 malá chilli paprička
  • 3 nakládané okurky
  • 1 lžíce hořčice
  • trochu kmínu
  • trochu mletého sladkého pepře
  • 1 snítka koriandru (podle chuti)
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje na těsto
  • další olivový olej na smažení
Piškoty s hovězím masem
Piškoty s hovězím masem

Postup přípravy

1 Cibuli a česnek očistěte a nakrájejte na jemno. Chilli papričku a nakládané okurky nakrájejte na jemné kostičky.

2 Do mísy dejte mleté maso, přidejte cibuli, česnek, chilli papričky, okurky, hořčici, olivový olej, kmín, sladký pepř a nasekanou koriandrovou nať (pokud ji používáte).

3 Dochuťte solí a pepřem, poté rukama promíchejte do homogenní hmoty. Z hmoty vytvarujte malé ploché karbanátky o velikosti asi 7 cm (asi 20 kusů).

4 Na pánvi rozehřejte olivový olej a karbanátky osmažte z obou stran dozlatova. Sejměte z pánve a nechte trochu vychladnout.

5 Listové těsto nakrájejte na trojúhelníky, jako na tradiční rohlíky. Okraj by měl mít délku asi 10 centimetrů. Na širší konec každého trojúhelníku položte osmažený karbanátek.

6 Srolujte do tvaru rohlíku, počínaje širší částí k užší. Všechny koláčky s hovězím masem položte na plech vyložený papírem na pečení. Potřete je rozšlehaným vejcem.

7 Pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut, dokud nebudou zlatavé a křupavé.