Přeskočit na obsah

Z banánů a hotového těsta připravuji lahodný, efektní dezert. Celá rodina si pochutnává, až je to radost.

Máte chuť na výjimečnou sladkou svačinku? Stačí si vzít tři jednoduché ingredience. 15 minut práce, 15 minut pečení a lahodný dezert je hotový! Moje rodina je z něj nadšená, tak doufám, že vy budete také.

Jako sladkou svačinku si můžete dát sušenku nebo kousek čokolády. Ale potěšení z lahodného dezertu je mnohem větší. A jeho příprava někdy nezabere moc času. Za pouhých 30 minut připravím a upeču jedinečné banány v těstíčku. Chutnají tak dobře, že si budete olizovat prsty!

Z banánů a hotového těsta připravuji lahodný, efektní dezert. Celá rodina si pochutnává, až je to radost.
banány v těstě

Jak připravit těsto na dezert?

Na tento dezert používám hotové listové těsto. Obvykle ho kupuji chlazené a několik dní ho uchovávám v lednici. Když ho chci použít, vyndám ho z lednice asi 10-15 minut předem a nechám ho při pokojové teplotě. Během této doby tuk v těstě mírně změkne, díky čemuž se těsto stane pružným. Mohu ho tedy rozbalit, aniž by se lámalo a drobilo, a poté ho snadno tvarovat. Pro tento dezert používám pouze část listového těsta a nakrájím ho na dlouhé, úzké proužky.

Jak připravit banány pečené v těstě?

K přípravě banánů pečených v listovém těstě je nejlepší použít zralé, ale pevné banány. Poznáte je podle krásné žluté slupky. Odstraňte ji a poté proužky těsta z jedné strany potřete hotovou čokoládovou polevou. Proužky těsta omotejte kolem banánů tak, aby poleva byla uvnitř. Položte je na plech a vložte do trouby.

Recept:Banány pečené v těstě

Křupavé banány pečené v listovém těstě s čokoládovou polevou

  • Doba přípravy 15 min.
Doba vaření 15 min.
Počet porcí 4
Počet kalorií 310 v každé porci

Ingredience

  • 4 zralé, pevné banány
  • cca 100 g listového těsta (pás o šířce cca 6 cm odříznutý z delší strany)
  • 4 lžíce hotové čokoládovo-ořechové krémové náplně
  • 1 malé vejce

Způsob přípravy

  1. Příprava ingrediencíBanány oloupejte. Těsto potřete krémovou náplní a nakrájejte podélně na proužky široké cca 1,5 cm.
  2. Balení banánůKaždý banán pečlivě zabalte do jednoho proužku těsta, přiložte ho k ovoci stranou potřenou krémem. Banány balte spirálovitě, konce pečlivě slepte.
  3. PečeníBanány zabalené v těstě položte na plech vyložený pečícím papírem. Každý banán potřete rozšlehaným vejcem. Pečte asi 15 minut při teplotě 200 stupňů Celsia.

Tip: Podobný dezert můžete připravit také pečením banánů v křehkém těstě. To si snadno připravíte z mouky, másla a moučkového cukru. Těsto tenko rozválejte, nakrájejte na proužky, zabalte do nich banány a vložte na půl hodiny do lednice. Díky tomuto postupu bude těsto velmi jemné.

Z banánů a hotového těsta připravuji lahodný, efektní dezert. Celá rodina si pochutnává, až je to radost.
banány v těstě

Jak ozdobit banány pečené v těstě?

Banány v listovém těstě můžete po upečení posypat moučkovým cukrem nebo polejete tenkými proužky čokoládové polevy nebo rozpuštěné čokolády. Dobrým nápadem je také podávat je s kopečkem smetanové nebo vanilkové zmrzliny nebo ozdobit šlehačkou.