Doba přípravy do 30 min
Porce pro 3–4 osoby
Pečené kuřecí filé s bramborami a mrkví je výživný a zdravý oběd pro celou rodinu. Maso je velmi šťavnaté, dobře dochucené a zelenina se doslova rozplývá v ústech. Jídlo se připravuje jen za pár minut a lze ho úspěšně uvařit na dva dny, což je ideální pro zaneprázdněné a spěchající lidi.

Ingredience
Kuře:
- 4 kuřecí prsa
- 1 lžíce citronového pepře
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžička soli
- 1 lžička granulované cibule
- 1 lžička sladké papriky
Zelenina:
- 2 brambory
- 1 velká mrkev
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce granulovaného česneku
- ½ lžičky sladkého pepře
- ½ lžičky soli
- ¼ lžičky černého pepře
Dále:
- petržel na posypání

Postup
1 Brambory a mrkev očistěte a nakrájejte na malé kousky – brambory na plátky a mrkev na větší kousky.
2 Zeleninu vložte do žáruvzdorné nádoby. Posypte solí, paprikou, pepřem a česnekem. Pokapejte olivovým olejem a citronovou šťávou. Promíchejte.
3 Maso očistěte a osušte papírovými utěrkami. Nakrájejte ho šikmo na kousky asi 2 cm velké. Vložte ho do formy a posypte pepřem, cibulí, paprikou a solí. Přidejte hořčici a olivový olej. Vše promíchejte a pak vložte kuře do lednice na asi 30 minut.
4 Kuře položte na zeleninu.
5 Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia a pečte asi 35-40 minut, v závislosti na velikosti kusu masa.
6 Pečené kuřecí filé podávejte horké, ihned po upečení. Zbytky uchovávejte v lednici pod pokličkou a spotřebujte do 2 dnů.