Přeskočit na obsah

Pečené kuřecí filé

Doba přípravy do 30 min

Porce pro 3–4 osoby

Pečené kuřecí filé s bramborami a mrkví je výživný a zdravý oběd pro celou rodinu. Maso je velmi šťavnaté, dobře dochucené a zelenina se doslova rozplývá v ústech. Jídlo se připravuje jen za pár minut a lze ho úspěšně uvařit na dva dny, což je ideální pro zaneprázdněné a spěchající lidi.

Pečené kuřecí filé
Kuřecí filé

Ingredience

Kuře:

  • 4 kuřecí prsa
  • 1 lžíce citronového pepře
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička granulované cibule
  • 1 lžička sladké papriky

Zelenina:

  • 2 brambory
  • 1 velká mrkev
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce granulovaného česneku
  • ½ lžičky sladkého pepře
  • ½ lžičky soli
  • ¼ lžičky černého pepře

Dále:

  • petržel na posypání
Pečené kuřecí filé
Kuřecí filé

Postup

1 Brambory a mrkev očistěte a nakrájejte na malé kousky – brambory na plátky a mrkev na větší kousky.

2 Zeleninu vložte do žáruvzdorné nádoby. Posypte solí, paprikou, pepřem a česnekem. Pokapejte olivovým olejem a citronovou šťávou. Promíchejte.

3 Maso očistěte a osušte papírovými utěrkami. Nakrájejte ho šikmo na kousky asi 2 cm velké. Vložte ho do formy a posypte pepřem, cibulí, paprikou a solí. Přidejte hořčici a olivový olej. Vše promíchejte a pak vložte kuře do lednice na asi 30 minut.

4 Kuře položte na zeleninu.

5 Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia a pečte asi 35-40 minut, v závislosti na velikosti kusu masa.

6 Pečené kuřecí filé podávejte horké, ihned po upečení. Zbytky uchovávejte v lednici pod pokličkou a spotřebujte do 2 dnů.