Přeskočit na obsah

Salát s kuřecím masem z vývaru

Salát s kuřecím masem z vývaru je ideální jídlo pro zaneprázdněné a spěchající lidi. Můžete ho připravit předem, den předem, a druhý den ho rychle zabalit do krabičky na oběd. Je to také skvělý nápad, jak zužitkovat zbytky z předchozího dne. Salát se vyznačuje výraznou, aromatickou chutí. Bylinky příjemně osvěžují toto jídlo a mrkev dodává nádech sladkosti. Celkově je jídlo velmi výživné a uspokojí i velký hlad. Pamatujte, že byste neměli přehánět s solí, protože maso z vývaru je již dost slané.

Salát s kuřecím masem z vývaru

Ingredience

  • 500 g vařeného kuřecího masa
  • 1 mrkev
  • ¼ svazku petržele
  • 50 g mandlových vloček
  • 2 lžíce nasekaného kopru

Zálivka

  • 100 g majonézy
  • 2 lžíce kuřecího vývaru
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 2 lžičky olivového oleje
  • ¼ lžičky černého pepře

Salát s kuřecím masem z vývaru

Postup přípravy

1 Odstraňte z kuřecího masa kosti. Roztrhněte ho vidličkami, nasekejte nebo rozmixujte v kuchyňském robotu.

2 Mrkev očistěte a nakrájejte na tenké plátky nebo nastrouhejte na hrubém struhadle.

3 Bylinky nasekejte a mandlové lupínky rozlámejte na menší kousky.

4 Připravte zálivku smícháním všech ingrediencí. Hotovou zálivkou zalijte ingredience salátu. Vše dobře promíchejte.

5 Salát s kuřecím masem z vývaru vložte do lednice minimálně na 1-2 hodiny. Podávejte vychlazený.

6 Zbytky uchovávejte v lednici v uzavřené nádobě. Spotřebujte do 2 dnů.