Přeskočit na obsah

Nejrychlejší makarónový nákyp k obědu. Oběd pro zaneprázdněné a na poslední chvíli

Nemáte čas na vaření, ale hlad se ozývá? Místo toho, abyste kupovali hotové jídlo, připravte si rychlý makarónový nákyp se šunkou a sýrem. Toto jídlo připravíte za méně než hodinu a jeho chuť si oblíbí i ti nejvybíravější členové domácnosti. Ideální řešení pro oběd na cestách.

Zapečené těstoviny se šunkou a sýrem – jídlo pro zaneprázdněné lidi.

Obsah:

  • Co rychle uvařit k obědu?
  • Zapečené těstoviny se šunkou a sýrem – recept

Zapečené pokrmy u nás nejsou spojovány s rychlým obědem, ale tento je výjimkou. Připravíte ho z ingrediencí, které pravděpodobně máte doma, takže nemusíte nic nakupovat. Bude chutná a rozhodně zdravější než hotové výrobky z obchodu.

Nejrychlejší makarónový nákyp k obědu. Oběd pro zaneprázdněné a na poslední chvíli

Co rychle uvařit k obědu?

V každodenním shonu často nemáme čas na přípravu složitých jídel. Proto je dobré mít v zásobě osvědčené recepty, které nevyžadují mnoho ingrediencí a dlouhé stání u sporáku. Nejoblíbenějšími rychlými obědy jsou palačinky, smažená klobása s cibulí nebo těstoviny s pestem. V létě můžete připravit saláty z čerstvé zeleniny s přidáním kuřete, tuňáka nebo sýra.

Jedním z jídel, které lze rychle připravit k obědu, je zapékaná těstovina se šunkou a sýrem. Tyto ingredience se obvykle nacházejí ve skříňkách a ledničce, protože se jedná o standardní sadu pro sendviče. Tentokrát je můžete použít k přípravě zapečené misky, která na dlouho nasytí celou rodinu. S tímto jídlem můžete experimentovat přidáním různých koření nebo přísad. Díky tomu vás nikdy neomrzí.

Zapečené těstoviny se šunkou a sýrem – recept

Nejrychlejší makarónový nákyp k obědu. Oběd pro zaneprázdněné a na poslední chvíli

Recept na zapečené těstoviny se šunkou a sýrem nezabere mnoho času. Než začnete s přípravou, zapněte troubu, aby se začala zahřívat. Zbytek připravíte doslova za pár minut.

Ingredience:

  • 200 g těstovin „kolínka“ nebo „penne“,
  • 150 g šunky,
  • 150 g žlutého sýra,
  • 200 ml smetany 30 %,
  • 500 ml vody,
  • plná lžíce pšeničné mouky,
  • čajová lžička sušeného bazalky,
  • 1/2 čajové lžičky sladkého pepře,
  • 1/2 čajové lžičky cukru,
  • sůl a pepř podle chuti.

Způsob přípravy:

Syrové těstoviny vysypte do žáruvzdorné nádoby. Šunku nakrájejte na kostky a přidejte k těstovinám. Odložte stranou.

Smíchejte smetanu s vodou, moukou, cukrem, kořením a bylinkami. Poté vše zahřejte v hrnci až k varu.

Horkou omáčku nalijte do formy s těstovinami a šunkou a důkladně promíchejte.

Sýr nastrouhejte a posypte jím zapékanou směs.

Formu přikryjte a zapékejte v troubě předehřáté na 180 °C (s termocirkulací) asi 30–35 minut. Těstoviny by měly být měkké a sýr lehce zlatavý.

Podávejte horké. Pokud jídlo nebylo zcela snědeno, zbytky můžete nechat na druhý den nebo na večeři a ohřát.