Přeskočit na obsah

Přidejte 3 lžíce do masové směsi. Maso bude měkké, šťavnaté a křupavé.

Masové kuličky z mletého masa jsou neodmyslitelnou součástí našeho jídelníčku. Podávají se s bramborami a salátem z červené řepy nebo okurek a všem se po nich sbíhají sliny. Pokud jste je ještě neochutnali opravdu šťavnaté, vyzkoušejte tento recept. Vaše masové kuličky budou uvnitř měkké a pokryté křupavou kůrkou.

Každá domácnost má svůj vlastní recept na přípravu masových kuliček . Někdo přidává majoránku, někdo papriku a bylinky. Tajemství našeho dokonalého jídla je majonéza. Zní to neuvěřitelně? Právě ona dělá karbanátky křupavé a šťavnaté.

Přidejte 3 lžíce do masové směsi. Maso bude měkké, šťavnaté a křupavé.

Karbanátky z mletého masa s majonézou – recept

Pokud je mleté maso i přes veškerou snahu uvnitř suché, přidejte do směsi majonézu. Maso tak po smažení zůstane šťavnaté a jemné. Recept na karbanátky z mletého masa s majonézou se příliš neliší od tradičního:

Ingredience:

  • 1 kg mletého vepřového masa;
  • 2 cibule;
  • 3/4 šálku strouhanky;
  • 3 lžíce majonézy;
  • 2 vejce;
  • 1 stroužek česneku;
  • 2 ploché čajové lžičky sušeného oregana;
  • 2 čajové lžičky soli;
  • 1 plochá čajová lžička pepře;
  • sádlo na smažení.

Cibuli a česnek očistěte a jemně nastrouhejte. Přidejte je do mletého masa spolu s strouhankou, vejci a kořením. Důkladně promíchejte.

Dobře rozehřejte sádlo na pánvi a na středním ohni v něm osmažte karbanátky. Karbanátky by měly být ze všech stran dozlatova opečené, ale dávejte pozor, aby se nepřipálily.

Podávejte teplé se salátem, červenou řepou, okurkovým salátem a bramborami. Vychladlé burgery jsou ideální jako náplň do sendvičů.

Přidejte 3 lžíce do masové směsi. Maso bude měkké, šťavnaté a křupavé.

Jak nejlépe smažit mleté maso, aby bylo šťavnaté a křupavé?

Většina z nás smaží mleté maso na oleji. Je vždy po ruce a snadno se používá. Není to však nejlepší volba. V tomto případě je nejvhodnější tuk, který snáší vysoké teploty bez kouření, dodává chuť a podporuje dozlatova opékání. Proto je nejlepší smažit mleté maso na vepřovém sádle, které má všechny tyto vlastnosti. Přesně tak to dělaly naše babičky, když smažily kotlety nebo pekly koblihy. Ačkoli vepřové sádlo vyvolává spíše nezdravé asociace, neobsahuje žádné zahušťovadla ani umělé přísady.

Sádlo lze zahřát na 190 stupňů Celsia bez rizika zakouření . Kotlety ponořené do tak horkého tuku se okamžitě pokryjí křupavou kůrkou a šťáva zůstane uvnitř. Tento tuk velmi účinně vede teplo, takže maso rychle získá zlatavou barvu ze všech stran. Vaše kotlety připravené na sádle se budou smažit, ne dusit . Masová chuť tohoto tuku umocňuje chuť vepřového masa, což je další výhoda. Nezapomeňte však nejprve sádlo dobře rozpálit na pánvi a poté kotlety smažit na středním ohni.