Přeskočit na obsah

DOMÁCÍ SUŠENÉ MASO – VEPŘOVÁ VÝŘEZKA, pečená v uzeném slanině, jemná, ideální na sendviče/rolády z vepřové výřezky

Revoluční vepřová kýta pečená s uzeným slaninou. Taková roláda je prostě vynikající, je mimořádně aromatická, voní česnekem a kořením

Přidáme dovnitř plátky uzené slaniny a roládu obalíme slaninou, díky čemuž má vynikající chuť, aroma a krásně vypadá

Takové vepřové maso lze jíst jak teplé, tak studené, já ho mám raději studené na sendviče jako chutnou domácí klobásu.

DOMÁCÍ SUŠENÉ MASO – VEPŘOVÁ VÝŘEZKA, pečená v uzeném slanině, jemná, ideální na sendviče/rolády z vepřové výřezky

Ingredience

  • INGREDIENCE
  • -asi 1,5-1,8 kg vepřové kýty
  • -asi 200 g tenkých plátků uzeného slaniny
  • -sůl, pepř
  • -sladká paprika
  • -5 velkých stroužků česneku
  • -majoránka
  • DOPLŇKUJÍCÍ
  • klobásový provázek nebo klobásová síťka

Potřebné kuchyňské náčiní

pestík, provázek nebo síťka na uzení, lis na česnek, rukáv na pečení

DOMÁCÍ SUŠENÉ MASO – VEPŘOVÁ VÝŘEZKA, pečená v uzeném slanině, jemná, ideální na sendviče/rolády z vepřové výřezky

Postup přípravy

1 Nakrájejte šunku tak, aby vznikl velký dlouhý kus.

2 Rozbijte paličkou.

3 Posypte maso pepřem.

4 Osolte (nesolte příliš, protože slanina je slaná).

5 Posypte mletým sladkým pepřem.

6 Potřete nasekaným česnekem.

7 Na jeden konec položte 5-6 tenkých plátků slaniny.

8 Vše zabalte.

9 Obložte plátky slaniny.

10 Svažte klobáskovou šňůrou nebo vložte do klobáskové síťky.

11 Přeneseme do rukávu, zavážeme boky

12 Můžeme péct hned nebo dát do lednice na 12-24 hodin, aby maso lépe nasáklo kořením

13 Pečeme asi 1,5 hodiny při teplotě 170-180 stupňů bez termocirkulace, ohřev shora-zdola

14 Po uplynutí této doby rozřízněte rukáv a pečte ještě asi 30 minut, aby maso krásně zhnědlo.

15 Nechte vychladnout, odstraňte provázek, nakrájejte a podávejte na sendvičích, skladujte v lednici, nejlépe nakrájené vychlazené.