„Vrstvy vzdušného dýňového krému a křupavých sušenek – dezert, který vypadá jako lahodná pochoutka a snadno se připravuje doma“.
Potřebné suroviny
- dýňové pyré – 300 g
- smetanový sýr – 200 g (typu Philadelphia)
- kysaná smetana – 200 g
- cukr – 80 g (nebo hnědý cukr)
- med – 2 lžíce (podle chuti)
- vanilka – 1 lžička
- skořice – 1 lžička
- zázvor v prášku – 1/2 lžičky
- sušenky – 150 g, rozdrcené
- máslo – 40 g (rozpuštěné)
Způsob přípravy
Rozdrťte sušenky a smíchejte je s rozpuštěným máslem, aby se sušenky rovnoměrně nasákly máslem. Odložte stranou.
Smíchejte smetanový sýr s cukrem do hladké konzistence. Přidejte dýňové pyré, med a koření. Dobře promíchejte.
Samostatně vyšlehejte smetanu a opatrně ji přidejte do dýňové směsi, aby vznikl nadýchaný krém.
Do šálků nebo misek dejte vrstvu sušenkové směsi, pak vrstvu dýňového krému. Opakujte, dokud nejsou šálky plné. Zakončete krémem a posypte drcenými sušenkami nebo ořechy.
Ozdobte dýňové parfé růžičkou ze smetany nebo snítkou máty. Parfé před podáváním nechte alespoň 1 hodinu vychladit v lednici.