PŘÍPRAVA
Luštěniny jsou považovány za obzvláště zdravé. Dodávají tělu vysoce kvalitní rostlinné bílkoviny, jsou bohaté na vlákninu a obsahují také mnoho vitamínů skupiny B a minerálů, jako je železo, hořčík a zinek. Šťavnatý salát z fazolí zlepšuje náladu, dodává energii, podporuje trávení a samozřejmě je velmi chutný.
Nejprve fazole propláchněte v sítku a nechte okapat. Nakrájenou papriku a rajčata spolu s cibulí a petrželkou vložte do velké mísy. Přidejte fazole a vše promíchejte.
V malé sklenici smíchejte olivový olej, červený vinný ocet, citronovou šťávu, hořčici, trochu soli a pepře, podle chuti přidejte zelenou cibuli.
Salát zalijte zálivkou, dobře promíchejte a nechte marinovat. Ochutnejte a podle potřeby dosolte.
INGREDIENCE
bílé fazole (400 g, slijte tekutinu)2 ks
červená paprika (nakrájená na kostky)1 ks
červená cibule (oloupaná a nakrájená na jemno)3 ks
Rajčata (nakrájené na kostky)
Cokoliv
čerstvá petržel (nasekaná)
Cokoliv
čerstvá zelená cibule (jemně nakrájená)
olivový olej
červený vinný ocet
Cokoliv
citronová šťáva
hořčice
Cokoliv
sůl
čerstvě mletý pepř