Přeskočit na obsah

Pečeně z papriky a mletého masa

Snadno připravitelná pečeně z papriky, cibule a mletého masa. Samozřejmě je vše pokryto vrstvou strouhaného žlutého sýra.

Pečeně z papriky a mletého masa

Ingredience

  • asi 850 g červené papriky (hmotnost celých plodů)
  • velká cibule
  • asi 1/2 kg mletého vepřového masa
  • 1 vejce
  • 6 lžic strouhanky
  • asi 200 g strouhaného sýra Gouda
  • malé množství oleje na smažení
  • plochá čajová lžička soli
  • plochá čajová lžička pepře
  • špetka kajenského pepře
  • 2 čajové lžičky mletého sladkého pepře
  • sklenice vody

Pečeně z papriky a mletého masa

Postup přípravy

1 Rajčata umyjte, odstraňte semínka a nakrájejte na proužky. Cibuli očistěte a nakrájejte na půlkroužky. Na pánvi rozehřejte olej a vložte na ni zeleninu. Trochu osmažte. Poté přidejte sklenici vody a duste asi 10 minut. Na konci dusení přidejte špetku soli, špetku kajenského pepře a sladký pepř.

2 Maso přendejte do mísy. Přidejte k němu vejce a strouhanku. Dochuťte solí a pepřem. Promíchejte. Vytvořte malé karbanátky.

3 Zeleninu přendejte do žáruvzdorné nádoby. Masové kuličky rozložte na zeleninu. Posypte žlutým sýrem.

4 Zapečte při teplotě 220 °C asi 25 minut.