Přeskočit na obsah

Česnekový chléb se zapečeným sýrem – velmi jednoduchý a rychlý recept, který si získá vaše hosty

Kromě toho, že se tento pokrm může podávat jako předkrm, hodí se také k salátům z rajčat a bazalky, těstovinám nebo pečenému masu.

Chcete-li připravit předkrm, který bude chutnat všem u stolu, nemusíte si život komplikovat. Existují recepty, které jsou velmi jednoduché, rychlé a snadné na přípravu, ale přesto si je všichni oblíbí. Jedním z nich je česnekový chléb se zapečeným sýrem, chutná, lahodná a útulná předkrm, který se stane hlavním chodem každého rodinného oběda nebo oslavy s přáteli.

Česnekový chléb se zapečeným sýrem – velmi jednoduchý a rychlý recept, který si získá vaše hosty

Postup přípravy nemůže být jednodušší. Kromě toho se jídlo připravuje z ingrediencí, které má každý doma: chleba, sýra, česneku, oleje a koření. K tomu, abyste před svými hosty vypadali jako skutečný šéfkuchař, nepotřebujete nic víc (kromě trouby na pečení, kterou lze nahradit fritézou).

Tento předkrm můžeme připravit podle nejjednoduššího receptu nebo můžeme měnit detaily, jako jsou přidávané koření, chléb, který používáme jako základ, nebo dokonce měnit nebo přidávat sýry, které jídlu dodávají další chuť. Kromě lahodného předkrmu lze tyto kousky chleba podávat prakticky ke každému jídlu, od masa po těstoviny a saláty.

Recept na česnekový chléb se sýrem

K přípravě tohoto česnekového chleba se sýrem budeme potřebovat bochník nebo housku, kterou potřeme česnekovým máslem s bylinkami a posypeme velkorysou porcí sýra. Zbývá už jen chléb upéct, dokud nebude zlatavý a roztavený.

Doba přípravy

  • Příprava ingrediencí: 10 minut
  • Sestavení: 5 minut
  • Pečení: 15 minut
  • Celkem: 30 minut

Ingredience

  • 1 bagetka nebo venkovský chléb
  • 50 g másla pokojové teploty
  • 2-3 stroužky česneku
  • 150 g strouhaného sýra (mozzarella, gouda nebo směs sýrů)
  • 2 lžíce čerstvé nasekané petržele (podle chuti)
  • Sůl podle chuti

Česnekový chléb se zapečeným sýrem – velmi jednoduchý a rychlý recept, který si získá vaše hosty

Jak připravit česnekový chléb se sýrem, podrobný návod

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Očistěte a nakrájejte stroužky česneku, dobře je promíchejte s měkkým máslem, nasekanou petrželkou a špetkou soli.
  3. Nakrájejte bagetu podélně nebo na rovnoměrné plátky.
  4. Chléb bohatě potřete směsí másla a česneku.
  5. Posypte strouhaným sýrem celou plochu potřeného chleba.
  6. Položte chléb na plech a pečte v troubě 10-15 minut, dokud se sýr úplně neroztaví a chléb nezíská zlatohnědou barvu.
  7. Pokud chcete, aby byl chléb křupavější, zapněte troubu na 2-3 minuty na grilování, ale nezapomeňte na něj dohlížet.
  8. Podávejte horké.

Jak dlouho lze tento pokrm skladovat?

Lze jej skladovat maximálně dva dny v uzavřené nádobě při pokojové teplotě. Pro ohřátí zabalte do alobalu a ohřejte v troubě při střední teplotě po dobu pěti minut.