Chilli ragú je inspirováno pokrmem chilli con carne, který je pikantní, sytý a zahřívající. V tomto receptu však najdete šťavnaté kousky vepřového masa a spoustu barevné zeleniny.
Ingredience
- 500 g vepřového masa (nejlépe plec nebo kýta)
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 1 červená cibule
- 1 plechovka červených fazolí
- 1 plechovka nakrájených rajčat
- 1 rajče
- malá chilli paprička
- 1 čajová lžička mleté sladké papriky
- půl čajové lžičky mleté pálivé papriky
- půl čajové lžičky oregana
- špetka kmínu
- sůl a pepř
- trochu hnědého cukru podle chuti
- řepkový olej na smažení
- mouka na posypání masa při smažení
- strouhaný sýr s jemnou chutí na podávání (např. mozzarella)
Postup
1 Maso umyjte, osušte a nakrájejte na proužky. Osolte a opepřete z každé strany. Lehce posypte moukou. Na velké pánvi nebo v hrnci rozehřejte olej. Maso opečte z každé strany dozlatova a poté přeneste na talíř.
2 Nakrájejte červenou cibuli, papriku a rajče na stejně velké kostičky. Chilli papričku nakrájejte na jemno.
3 Na stejné pánvi osmažte cibuli do sklovata, přidejte papriku, chilli papričku a rajče. Dusíme několik minut.
4 K zelenině přidejte maso, konzervované rajčata a koření: sladkou a pálivou papriku, oregano, kmín, sůl, pepř a špetku hnědého cukru.
5 Duste na mírném ohni asi 30 minut, dokud maso nezměkne a omáčka nezíská sytou chuť.
6 Na konci přidejte scezené fazole a vařte dalších 10 minut, aby se chutě promíchaly.
7 Lečo podávejte horké, posypané strouhaným sýrem, který se lehce roztaví a dodá mu krémovou konzistenci.