Přeskočit na obsah

Chilli ragú

Chilli ragú je inspirováno pokrmem chilli con carne, který je pikantní, sytý a zahřívající. V tomto receptu však najdete šťavnaté kousky vepřového masa a spoustu barevné zeleniny.

Chilli ragú

Ingredience

  • 500 g vepřového masa (nejlépe plec nebo kýta)
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 1 červená cibule
  • 1 plechovka červených fazolí
  • 1 plechovka nakrájených rajčat
  • 1 rajče
  • malá chilli paprička
  • 1 čajová lžička mleté sladké papriky
  • půl čajové lžičky mleté pálivé papriky
  • půl čajové lžičky oregana
  • špetka kmínu
  • sůl a pepř
  • trochu hnědého cukru podle chuti
  • řepkový olej na smažení
  • mouka na posypání masa při smažení
  • strouhaný sýr s jemnou chutí na podávání (např. mozzarella)

Postup

Chilli ragú

1 Maso umyjte, osušte a nakrájejte na proužky. Osolte a opepřete z každé strany. Lehce posypte moukou. Na velké pánvi nebo v hrnci rozehřejte olej. Maso opečte z každé strany dozlatova a poté přeneste na talíř.

2 Nakrájejte červenou cibuli, papriku a rajče na stejně velké kostičky. Chilli papričku nakrájejte na jemno.

3 Na stejné pánvi osmažte cibuli do sklovata, přidejte papriku, chilli papričku a rajče. Dusíme několik minut.

4 K zelenině přidejte maso, konzervované rajčata a koření: sladkou a pálivou papriku, oregano, kmín, sůl, pepř a špetku hnědého cukru.

5 Duste na mírném ohni asi 30 minut, dokud maso nezměkne a omáčka nezíská sytou chuť.

6 Na konci přidejte scezené fazole a vařte dalších 10 minut, aby se chutě promíchaly.

7 Lečo podávejte horké, posypané strouhaným sýrem, který se lehce roztaví a dodá mu krémovou konzistenci.