Přeskočit na obsah

Německý švestkový koláč

Nejen krásný, ale také velmi chutný koláč. Množství ingrediencí lze snížit na polovinu, pokud nepoužíváte plech, ale malou formu.

Doba přípravy

Celkem 1 hodina.

Německý švestkový koláč

Ingredience

Mouka 400 g

Cukr 200 g

Prášek do pečiva 2 lžičky

Sůl 2 špetky

Máslo 120 g

Smetana 100 g

Vejce 2 kusy

Švestky 500 g

Práškový cukr 120 g

Škrob 80 g

Příprava

Německý švestkový koláč

V hluboké míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva, sůl a nakrájené máslo. Vše promíchejte do drobenky.

Přidejte smetanu a vejce. Vymíchejte hladké těsto, vytvarujte z něj kouli a dejte na 10 minut do mrazáku.

Švestky umyjte, nakrájejte na kousky a odstraňte pecky.

Smíchejte moučkový cukr s škrobem.

Těsto rozválejte a vyložte na dno formy nebo plechu, vytvořte okraje. Rozložte švestky a posypte je směsí škrobu a moučkového cukru.

Pečte v troubě předehřáté na 180 °C po dobu 30 minut.