Muffiny se švestkami lze připravit podle nejjednoduššího receptu na světě, který spočívá ve smíchání suchých ingrediencí s tekutými. To neznamená, že sladkosti budou bez chuti a banální. Do těsta přidejte zrnka pravé vanilky a švestky smíchejte s jiným aromatickým kořením. Všichni z nich budou nadšení.
Nadýchané muffiny se švestkami jsou hotové za 30 minut
Když připravuji muffiny nebo jiné těsto se švestkami, vždy přidávám skořici – podle mého názoru neexistuje koření, které by lépe podtrhlo jedinečnou chuť těchto plodů. V pečivu skořice nejen dodává kořeněné tóny, ale má i praktickou funkci. Absorbuje přebytečnou vlhkost, díky čemuž švestky neklesají na dno.
Jak rychle připravit muffiny se švestkami?
K pečení muffinů se nejlépe hodí silikonové formičky. Pokud používáte kovové nebo keramické, předem je vymastěte olejem, aby těsto nelepilo na dno a stěny.
Ingredience
- 12 švestek,
- 1 čajová lžička skořice,
- 2 šálky mouky,
- 1 čajová lžička prášku do pečiva,
- půl šálku cukru,
- zrna vanilkového lusku nebo vanilkový cukr,
- 3/4 šálku jogurtu,
- 1/4 šálku oleje,
- 2 vejce.
Způsob přípravy:
- Švestky umyjte, osušte a rozkrojte na polovinu, abyste odstranili pecky. Poté nakrájejte na malé kousky. Smíchejte s čajovou lžičkou skořice.
- V jedné misce smíchejte suché ingredience: mouku, prášek do pečiva, cukr a zrna z vanilkového lusku.
- V druhé míse smíchejte tekuté ingredience: jogurt, máslo a vejce.
- Přidejte suché ingredience k tekutým a míchejte velkou dřevěnou lžící, dokud nevznikne homogenní hmota.
- Těsto lžící rozdělte do formiček na muffiny (můžete je předem vyložit papírovými košíčky). Do každé formičky vložte několik kousků švestek.
- Pečte asi 30 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia.