Přeskočit na obsah

Rychlé muffiny se švestkami. Ingredience stačí smíchat lžící

Muffiny se švestkami lze připravit podle nejjednoduššího receptu na světě, který spočívá ve smíchání suchých ingrediencí s tekutými. To neznamená, že sladkosti budou bez chuti a banální. Do těsta přidejte zrnka pravé vanilky a švestky smíchejte s jiným aromatickým kořením. Všichni z nich budou nadšení.

Rychlé muffiny se švestkami. Ingredience stačí smíchat lžící

Nadýchané muffiny se švestkami jsou hotové za 30 minut

Když připravuji muffiny nebo jiné těsto se švestkami, vždy přidávám skořici – podle mého názoru neexistuje koření, které by lépe podtrhlo jedinečnou chuť těchto plodů. V pečivu skořice nejen dodává kořeněné tóny, ale má i praktickou funkci. Absorbuje přebytečnou vlhkost, díky čemuž švestky neklesají na dno.

 

Jak rychle připravit muffiny se švestkami?

K pečení muffinů se nejlépe hodí silikonové formičky. Pokud používáte kovové nebo keramické, předem je vymastěte olejem, aby těsto nelepilo na dno a stěny.

Rychlé muffiny se švestkami. Ingredience stačí smíchat lžící

Ingredience

  • 12 švestek,
  • 1 čajová lžička skořice,
  • 2 šálky mouky,
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva,
  • půl šálku cukru,
  • zrna vanilkového lusku nebo vanilkový cukr,
  • 3/4 šálku jogurtu,
  • 1/4 šálku oleje,
  • 2 vejce.

Způsob přípravy:

  1. Švestky umyjte, osušte a rozkrojte na polovinu, abyste odstranili pecky. Poté nakrájejte na malé kousky. Smíchejte s čajovou lžičkou skořice.
  2. V jedné misce smíchejte suché ingredience: mouku, prášek do pečiva, cukr a zrna z vanilkového lusku.
  3. V druhé míse smíchejte tekuté ingredience: jogurt, máslo a vejce.
  4. Přidejte suché ingredience k tekutým a míchejte velkou dřevěnou lžící, dokud nevznikne homogenní hmota.
  5. Těsto lžící rozdělte do formiček na muffiny (můžete je předem vyložit papírovými košíčky). Do každé formičky vložte několik kousků švestek.
  6. Pečte asi 30 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia.