Tento jednoduchý cheesecake s malinami je ideální dezert pro každou příležitost. Jemný základ a sametová sýrová hmota s nádechem ovocné svěžesti potěší i ty nejnáročnější gurmány. Těsto nevyžaduje složité ingredience ani mnoho času – je to ideální dezert na léto.
Obsah:
- Jednoduchý cheesecake s malinami
- Jednoduchý cheesecake s malinami – recept
Jednoduchý cheesecake s malinami
Toto je jeden z těch dezertů, který zvládne každý, i když teprve začíná své dobrodružství s pečením. Základ z sušenek nebo piškotů je ideální podklad pro vzdušnou, krémovou sýrovou hmotu. Připravuje se ze sýra na cheesecake, kondenzovaného mléka, citronové kůry a malého množství vanilkového extraktu. Do hmoty se přidávají maliny, které ideálně vyvažují sladkost a dodávají trochu kyselosti. Pečení umožňuje ideálně kombinovat chutě a ovoce vytváří šťavnaté, sladkokyselé akcenty. Takový cheesecake se skvěle hodí na rodinný oběd, svátky, narozeniny nebo letní setkání u grilu. Po upečení je dobré cheesecake ozdobit čerstvými lístky máty.
Jednoduchý cheesecake s malinami – recept
Ingredience
Základ
- 250 g sušenek nebo piškotů,
- 50 g másla,
- čajová lžička cukru.
Sýrová vrstva:
- 500 g sýra na cheesecake,
- 250 g malin,
- 100 ml kondenzovaného mléka,
- 50 g bílého cukru,
- 2 vejce,
- lžíce bramborového škrobu,
- 2 čajové lžičky citronové šťávy,
- čajová lžička citronové kůry,
- 1/2 čajové lžičky vanilkového extraktu.
Způsob přípravy:
Připravte si základ. Rozpusťte máslo a nechte ho vychladnout. Sušenky rozdrťte v kuchyňském robotu na drobky. Přidejte máslo a promíchejte do hladké hmoty. Hmotu rozetřete na dno formy o rozměrech 20 x 20 cm vyložené pečícím papírem. Dobře přitlačte a odložte stranou.
Připravte sýrovou vrstvu. V misce smíchejte sýr s cukrem do hladka. Postupně přidávejte vejce, po každém přidání dobře promíchejte. Poté přidejte kondenzované mléko, citronovou šťávu, kůru a vanilkový extrakt. Důkladně promíchejte. Polovinu malin nakrájejte na malé kousky a přidejte do sýrové hmoty, opatrně promíchejte.
Nalijte sýrovou hmotu na základ. Nahoru rozložte zbývající maliny celé.
Jednoduchý cheesecake s malinami vložte do trouby předehřáté na 170 stupňů Celsia. Pečte dort po dobu 40 minut – uvnitř by měl zůstat mírně tekutý.
Vyjměte cheesecake z trouby a nechte ho půl hodiny vychladnout, poté sejměte formu a nechte ho vychladnout na mřížce. Až dort dosáhne pokojové teploty, vložte ho do lednice na minimálně 3 hodiny.