Pokud patříte mezi milovníky sladkostí všeho druhu a nejvíc na světě milujete sladkosti přímo z pánve, máme pro vás něco opravdu lahodného. Nejsou to palačinky (i když ty jsou také velmi chutné) ani lívance, ale něco mezi tím. Naše pankéky jsou nadýchané, jemné a jejich chuť potěší sladkým překvapením. Vaši blízcí vám budou chtít postavit pomník nebo alespoň bustu.
Někde hluboko v srdci každého z nás je místo pro chutné lívance, které nám každé ráno smažila babička, a také pro palačinky, které, co na to říct, nelze nemilovat. Pokud však hledáte něco nového, ale neméně chutného, čím potěšit své blízké, vyberte si banánové palačinky. Nebudou to obyčejné palačinky, které se často připravují narychlo. Místo mléka se do nich přidává krémová, kyselá podmáslí a chuť dodává skořice a špetka vanilky. A samozřejmě banány. Pamatujte, že musí být opravdu velmi zralé – ty se nejlépe hodí na palačinky, lívance a chutný banánový chléb.
Místo lívanců připravte banánové palačinky. Budete si olizovat prsty!
Ingredience
- 250 g mouky (doporučuji použít mouku s vysokým obsahem lepku),
- 2 zralé banány,
- 200 ml podmáslí,
- plná čajová lžička prášku do pečiva,
- špetka skořice,
- půl čajové lžičky vanilkové pasty,
- cukr podle chuti (nezapomeňte, že banány jsou samy o sobě sladké),
- 2 vejce,
- tuk na smažení.
Nadýchané a sladké banánové palačinky – způsob přípravy:
- Banány oloupejte, dejte do misky a rozmačkejte na kaši pomocí malého odšťavňovače nebo vidličky. Do banánové kaše vbijte vejce, přidejte podmáslí a vanilkovou pastu a důkladněpromíchejte metličkou nebo mixérem na nízké otáčky.
- Do misky s banánovo-podmáslovou směsí prosejte mouku smíchanou s kypřicím práškem, přidejte skořici a moučkový cukr. Těsto energicky promíchejte lžící, pouze do spojení ingrediencí.
- Mísu s těstem odložte na několik minut, aby kypřidlo těsto mírně nakypřilo a lepek obsažený v mouce nabobtnal. Díky tomu budou palačinky jemné a nadýchané. Mezitím rozehřejte pánev s trochou tuku. Doporučuji použít rozpuštěné máslo.
- Až bude pánev horká, lžící na ni naneste porce těsta na palačinky. Smažte na středním ohni z obou stran. Palačinky by měly být lehce dozlatova opečené a lákavě nadýchané.