Přeskočit na obsah

Rychlá pochoutka na každou párty. Recept na plněné papriky

Čekáte hosty a přemýšlíte, čím je pohostit? Pokud ano, určitě vyzkoušejte recept na rychlé plněné papriky. Mají sladko-pikantní chuť, která se skvěle hodí k náplni z smetanového sýra, čerstvé okurky a výrazné chuti lososa. Když takovou předkrmovou pochoutku postavíte na stůl, zmizí z talířů během chvilky.

Plněné papriky jsou zajímavou předkrmem na večírek.

Rychlá pochoutka na každou párty. Recept na plněné papriky

Obsah:

  • Recept na plněné papriky
  • Jak připravit plněné papriky?

Španělské papriky piquillo jsou sladká odrůda chilli. Malé papriky vypadají jako jejich pikantní příbuzné, ale mají jemnou chuť. V České republice se nejlépe kupují v zpracované formě – pečené, zbavené slupky a nakládané. V této podobě se skvěle hodí k plnění různými pastami. Můžete je také použít do salátů nebo sals.

Recept na plněné papriky

K přípravě tohoto receptu budete potřebovat:

  • 10–12 paprik pikillo (z marinády),
  • 300 g smetanového sýra,
  • 150 g uzeného lososa,
  • 1 okurka,
  • 1 cibule šalotka,
  • 2 stroužky česneku,
  • 1 čajová lžička pálivé papriky,
  • sůl, citronový pepř (podle chuti).

Rychlá pochoutka na každou párty. Recept na plněné papriky

Jak připravit plněné papriky?

Lososa, okurku a šalotku nakrájejte na jemno. Česnek prolisujte přes lis.

Smíchejte lososa a zeleninu se sýrem. Ochutnejte směs pálivou paprikou a podle chuti solí a citronovým pepřem.

Z paprik slijte marinádu. Naplňte je směsí. Podávejte jako samostatnou předkrm nebo jako přílohu k jídlům, například k masu připravenému na grilu.