Vývar se na našich stolech objevuje velmi často. Po jeho přípravě však často zbývá maso, které dáme do lednice a nevíme, jak ho využít. Ukazuje se, že z něj lze připravit chutný oběd pro celou rodinu. Stačí pár minut, abyste připravili jídlo, které bude chutnat všem členům domácnosti. Podívejte se, co stojí za to uvařit.
V duchu zero waste stojí za to využít všechny ingredience, které máme v kuchyni. Po uvaření vývaru proto můžeme zbývající maso použít k přípravě dalšího oběda pro naši rodinu. Stačí znát jednoduchý a osvědčený recept.
Jak využít maso z vývaru? Připravte si chutný oběd
V dobře organizované kuchyni by nic nemělo přijít nazmar. Proto po uvaření vývaru a vyjmutí masa z něj stojí za to ho využít k přípravě zcela nového jídla, které bude chutnat celé rodině. Mnoho lidí z něj připravuje například náplň do knedlíků nebo paštiku. Dobrým nápadem však bude také připravit z masa z vývaru chutné karbanátky.
Na první pohled je lze zaměnit za karbanátky z mletého masa. Jsou velmi chutné a umožňují experimentovat s chutí, včetně přidávání a libovolného nahrazování koření. K jejich přípravě se doporučuje použít hovězí, kuřecí nebo krůtí maso, případně směs masa.
Co potřebujete k přípravě karbanátků z masa z vývaru? Tyto ingredience byste měli mít
K přípravě chutných karbanátků z masa z vývaru nepotřebujete mnoho ingrediencí. Jedná se o oběd založený na základních produktech, které lze bez problémů koupit v každém obchodě. Zde je seznam potřebných ingrediencí:
- 700-750 g masa z vývaru,
- 2 plátky chleba,
- 100 ml vývaru,
- 100 ml přírodního jogurtu,
- 1/2 čajové lžičky černého pepře,
- 1 vejce,
- 1/2 čajové lžičky soli,
- strouhanka,
- 2 lžíce kopru,
- olej na smažení,
- 1 cibule.
Kromě toho je třeba připravit přílohu, se kterou budeme naše karbanátky podávat. Můžeme je podávat mimo jiné s bramborami, kaší nebo hranolky. K tomu se doporučuje podávat jakýkoli salát nebo syrové zelí.
Jak připravit karbanátky z masa z vývaru? Tento recept je jednoduchý a chutný
Příprava karbanátků z masa z vývaru není složitá. Prvním krokem je nakrájet chléb na malé kostky a přeložit ho do misky. Zalijte ho vývarem a nechte 15 minut odstát. Během této doby oddělte maso od kostí, aby bylo dokonale hladké, bez kostí a chrupavek. Poté ho rozemlejte v kuchyňském robotu nebo velmi jemně nakrájejte a přendejte do samostatné misky. Dalším krokem je vymačkání kostky chleba a přidání je k masu.
Přidáme také vejce, nakrájený kopr, sůl, pepř a jogurt. Cibuli nastrouháme na jemné struhadle a přidáme do mísy. Vše důkladně promícháme a rozehřejeme olej na pánvi. Z hmoty vytvarujeme karbanátky, obalíme je ve strouhance a vložíme na tuk. Smažíme je asi 5 minut z každé strany. Po vyjmutí z pánve je osušíme od oleje pomocí papírových utěrek.