Přeskočit na obsah

Nejlepší skořicové rohlíčky s krémovou polevou. Voní a chutnají úžasně

Pokud přemýšlíte, co sladkého připravit k kávě na podzimní ráno nebo den, skořicové rohlíčky budou ideální volbou. Tyto měkké, chutné rohlíčky rozjasní každý, i ten nejpochmurnější den. Jejich příprava je opravdu velmi jednoduchá a nezabere mnoho času.

Skořicové rohlíčky chutnají nejlépe, když jsou ještě teplé.

Obsah

  1. Podzimní pečivo pro zamračené dny
  2. Nejlepší skořicové rohlíčky – recept krok za krokem

Nejlepší skořicové rohlíčky s krémovou polevou. Voní a chutnají úžasně

Podzimní pečivo pro zamračené dny

Podzim je kouzelné roční období, které okouzluje barevnými listy, které se třpytí na slunci. Může však být také rozmarná a ponurá, a pak přicházejí na pomoc podzimní „utěšitelé“. Patří mezi ně mimo jiné voňavá, hřejivá jídla připravená ze sezónní zeleniny a také lahodné dezerty. Mezi nejoblíbenější patří skořicové buchty, jejichž vůně se šíří po celém domě a vytváří opravdovou podzimní atmosféru. Tato pochoutka je jedním z nejjednodušších a nejchutnějších dezertů na podzim. Jejich příprava by neměla nikomu činit potíže. Jak připravit nadýchané a měkké buchty s nádechem skořice?

Nejlepší rohlíčky s skořicí – postupný recept

Rohlíčky s skořicí můžete sníst k prvnímu nebo druhému snídani a vzít si je s sebou do práce nebo do školy. Všechny ingredience jsou snadno dostupné a většinu z nich určitě už máte ve své kuchyni. Nejlepší jsou ještě teplé, když poleva jemně taje. Aby bylo těsto obzvláště nadýchané a dobře vykynulo, je třeba věnovat pozornost několika věcem. Tady je vše, co budete potřebovat k přípravě rohlíků s skořicí.

Těsto na rohlíky s skořicí se připravuje velmi jednoduše, ale je třeba mu dát čas, aby nabralo potřebný objem.

Ingredience

Těsto

  • 180 g mléka
  • 20 g cukru
  • 20 g čerstvých kvasnic
  • 320 g pšeničné mouky
  • 40 g másla
  • 1 vejce
  • 1/4 čajové lžičky soli

Náplň

  • 30 g rozpuštěného másla
  • 50 g cukru
  • 1 velká lžíce mleté skořice

Poleva

  • 20 g rozpuštěného másla
  • 10 g ohřátého mléka
  • 70 g moučkového cukru
  • 150 g smetanového sýra, např. Philadelphia

Nejlepší skořicové rohlíčky s krémovou polevou. Voní a chutnají úžasně

Postup přípravy:

1. Kvásek na těsto: v misce smíchejte mírně ohřáté mléko s droždím, cukrem a 20 g mouky. Důkladně promíchejte a nechte 15-20 minut kynout.

2. Smíchejte 300 g mouky s máslem, vejcem, solí a hotovým kvasem ručně nebo pomocí kuchyňského robota, míchejte asi 10 minut, dokud se všechny ingredience dokonale nespojí. Až bude těsto pružné a hladké, přikryjte ho utěrkou a nechte ho alespoň 30 minut odležet na teplém místě.

3. Náplň: rozpusťte máslo v hrnci a v malé misce smíchejte cukr a skořici.

4. Plech o rozměrech přibližně 18×24 cm vyložte papírem na pečení.

5. Vykynuté kynuté těsto vyložte na pracovní plochu posypanou moukou, posypte malým množstvím mouky a poté opatrně rozválejte na obdélník o rozměrech 15×30 cm. Rozpuštěné máslo nalijte na těsto a lžící ho rozetřete po celé ploše. Poté rovnoměrně posypte cukrem s skořicí.

6. Těsto srolujte od kratší strany, aby vznikl rohlík, který poté nakrájejte na 6 částí. Vložte rohlíky na předem připravený plech a nechte 15 minut kynout.

7. Předehřejte troubu na 180 °C, vložte do ní rohlíky a pečte asi 20–25 minut – rohlíky by měly být zlatohnědé.

8. Po vyndání z trouby je nechte vychladnout.

9. Poleva: do misky dejte rozpuštěné máslo, teplé mléko a moučkový cukr – vše promíchejte mixérem. Přidejte smetanový sýr a znovu promíchejte.

10. Hotovou polevou potřete buchty po vychladnutí nebo když jsou ještě mírně teplé.